Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Western Digital vydáva externé RAID úložisko s kapacitou 20 TB

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
23. 8. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Čo sa týka kapacity pevných diskov, pri práci s veľkým objemom dát jej nikdy nie je dosť. No najnovšia verzia externého diskového úložiska My Book Duo od spoločnosti Western Digital by mohla uspokojiť aj tých najnáročnejších používateľov. Môže sa totiž pochváliť kapacitou 20 TB a ide tak o najväčšiu externú úložnú jednotku, ktorú spoločnosť Western Digital kedy vyrobila.

Externé dátové úložisko My Book Duo je zamerané na domácich aj firemných používateľov a obsahuje dva pevné disky HDD WD Red s kapacitou po 10 TB, ktoré sú optimalizované pre RAID. Úložisko je nakonfigurované na RAID 0, ktorý šíri dáta medzi oboma diskami, pričom pri prekonfigurovaní jednotky na RAID 1 sa dáta budú zrkadliť medzi oboma diskami, čím sa síce zníži kapacita, ale tento systém je vhodný pre bezpečné zálohovanie.

Spoločnosť Western Digital predstavila nové externé dátové úložisko My Book Duo s kapacitou 20 TB.

Spoločnosť Western Digital sľubuje sekvenčné rýchlosti čítania údajov až 360 MB / s prostredníctvom portu USB 3.1 typu C v konfigurácii RAID 0, zatiaľ čo sú k dispozícii aj dva porty cez rozbočovač USB typu A alebo sa dajú zvoliť káble USB typu C a USB typ C, či USB typ C a USB typ A. Medzi bezpečnostné funkcie novej úložnej jednotky My Book Duo patrí ochrana údajov heslom a 256-bitové šifrovanie AES.

Externé dátové úložisko Western Digital My Book Duo je zamerané na domácich aj firemných používateľov a obsahuje dva pevné disky HDD WD Red s kapacitou po 10 TB, ktoré sú optimalizované pre RAID.

Externé úložisko má rozmery 180 x 100 x 160 milimetrov a váži 2,38 kilogramu. Má teda rovnaké rozmery ako ostatné úložiská modelov My Book Duo, ktoré sa začínajú od kapacity 4 TB, no samozrejme patrí medzi najťažšie z tejto skupiny. S cenou 800 dolárov je tiež aj najdrahším riešením. K dispozícii je aj model s kapacitou 12 TB, ktorý má cenu 420 dolárov.

Spoločnosť Western Digital sľubuje sekvenčné rýchlosti čítania údajov až 360 MB / s prostredníctvom portu USB 3.1 typu C v konfigurácii RAID 0.