Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

CorelDRAW Graphics Suite 2018: Popusťte uzdu svojej kreativite

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
11. 4. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Softvérová spoločnosť Corel predstavila najnovšiu verziu nástroja pre grafické úpravy CorelDRAW Graphics Suite 2018, ktorá obsahuje výkonné funkcie a aktualizácie. Tie pomôžu profesionálnym grafikom previesť kreatívne nápady na profesionálne a vizuálne pôsobivé návrhy. Softvér reaguje na spätnú väzbu od používateľov a prináša nové možnosti návrhov a úpravy fotografií spolu s vylepšením pracovných postupov, ktoré zrýchľujú tvorbu výstupov, od veľkoformátovej tlače až po online grafiku.

Najväčšia aktualizácia CorelDRAW Graphics Suite 2018 prináša nové kretívne možnosti a podporuje dramatické zvýšenie produktivity vo všestrannom návrhárskom prostredí, ktoré je známe svojim ľahkým používaním.

Popusťte uzdu kreativite a vytvárajte nový vzhľad, ktorého dosiahnutie bolo predtým príliš náročné:

• Režim kreslenia Symetrie (novinka): Vytvárajte v reálnom čase širokú paletu symetrických obrazcov, od tých jednoduchých až po ohromujúce mandaly a zložité kaleidoskopické efekty. Navrhujte komplexnú grafiku s nástrojom, ktorý automatizuje predtým zdĺhavé a náročné pracovné postupy.

• Efekt Pridať perspektívu (novinka): Dodajte svojim projektom ilúziu vzdialenosti a hĺbky s použitím perspektívy rastrov alebo vektorových objektov priamo v okne kreslenia. Ideálne pre tvorbu modelov a návrhov a získanie predstavy o výslednom vzhľade umeleckého diela.

• Nástroj Dynamika, Pointillizer a PhotoCocktail (vylepšenie): Pomocou nástroja Dynamika, ktorý je teraz priamo zahrnutý v sade CorelDRAW, môžete ľahko dodať pohyb alebo zaostriť na prvok kresby. Vyskúšajte nástroj Pointillizer pri tvorbe vysoko kvalitnej vektorovej mozaiky z vektorových a rastrových objektov a experimentujte s nástrojom PhotoCoctail pri návrhoch ohromujúcich fotografických koláží.

Vďaka výkonným aktualizáciám môžete pracovať rýchlejšie a dodávať vysoko kvalitné umelecké diela a výstupy:

• Nástroj Blok tieňa (novinka): Interaktívna funkcia, ktorá výrazne skracuje čas prípravy súboru k výstupu, umožňuje pridávať sýte vektorové tiene k objektom a textu.

• Zarovnanie a rozmiestnenie uzlov (novinka): Zarovnávajte uzly pomocou obdĺžnikového poľa výberu, okraja alebo stredu stránky, najbližšej čiary mriežky alebo určeného bodu. Medzi uzly umožňuje ľahko pridávať aj rovnomerné vodorovné alebo zvislé medzery.

• Užite si zjednodušený proces návrhu (vylepšenie): Aplikácia CorelDRAW 2018 ponúka širokú škálu aktualizácií, vrátane prispôsobených náhľadov kriviek, aktualizovaných vektorových náhľadov, prepracovaných nástrojov Výplň a Priehľadnosť a nového nástroja Prepnutia prichytenia, ktoré podporia kreativitu a uľahčia každodenné úlohy.

Ďalšie možnosti práce s fotografiami a obrázkami vďaka novým funkciám v aplikáciách PHOTO-PAINT 2018 a CorelDRAW 2018 a pridanému výkonu produktu AfterShot 3 HDR:

• Interaktívne narovnanie fotografií (novinka): Umožňuje interaktívne otáčanie krivých obrázkov. Vďaka ľahkému prístupu ku všetkým ovládacím prvkom na obrazovke alebo na panelu vlastností získate perfektné výsledky už za niekoľko sekúnd.

• Interaktívne prispôsobenie perspektívy fotografií (novinka): Interaktívny nástroj Korekcia perspektívy umožňuje prispôsobenie perspektívy budov, orientačných bodov alebo objektov na fotografiách.

• Použitie obálok na rastre (novinka): Vytvarujte raster interaktívne jeho umiestnením do obálky a pretiahnutím uzlov. Pomocou predvolieb obálky alebo vytvorením vlastných obálok môžete ľahko a plynule prelínať raster do ilustrácie.

• AfterShot 3 HDR (novinka): Umožňuje profesionálne a nedeštruktívne opravy a vylepšenia fotografií vo formáte RAW alebo JPEG a vytvárať obrázky v HDR (High Dynamic Range).

Inovácie navrhnuté pre najnovšie technológie a pracovné postupy:

• Nástroj LiveSketch (vylepšenie): Okamžité vytváranie náčrtov a návrhov. LiveSketch je prevratný nástroj pre kreslenie, ktorý využíva výkonu umelej inteligencie a umožňuje so zvýšenou presnosťou kresliť na počítači rovnako prirodzene ako na papier.

• Podpora zariadení s perom a stylusom (vylepšenie): Pri práci s perom a tabletom teraz môžete používať tlak k ovplyvneniu veľkosti hrotu gumy, pomocou sklonu a smeru nastaviť plochosť aj otočenie a otočením pera aktivovať nástroj Guma. CorelDRAW Graphics Suite 2018 podporuje aj moderné zariadenie Microsoft Surface Dial.

• Publikovanie do WordPressu (novinka): Posielajte prácu priamo do knižnice médií WordPress. Navyše môžete previesť objekty alebo celý projekt na súbory JPEG, GIF alebo PNG a nahrať ich na účet WordPress.

• Časovač projektu (novinka): Nástroj, ktorý ponúka presný a prirodzený spôsob sledovania času projektu, a ktorý používateľovi pomôže s organizáciou, účtovaním klientom a získaniu prehľadu o využití času.

CorelDRAW Graphics Suite 2018 tiež obsahuje 10 000 klipartov a digitálnych obrazkov, 2 000 digitálnych fotografií vo vysokom rozlíšení, cez 1 000 druhov fontov, 350 profesionálne navrhnutých šablón, 2 000 šablón vozidiel, cez 500 interaktívnych rámikov a fotorámikov a viac ako 600 prechodových, vektorových a rastrových výplní.

Dostupnosť a ceny

 

Softvérový balík CorelDRAW Graphics Suite 2018 pre operačný systém Windows je teraz dostupný v angličtine, nemčine, taliančine, francúzštine, španielčine, brazílskej portugalčine, holandčine, poľštine, češtine, tradičnej čínštine, turečtine a japončine. Plná verzia sa predáva za 699 EUR. Registrovaní používatelia akejkoľvek predchádzajúcej verzie si môžu zakúpiť aktualizáciu za 349 EUR. K dispozícii je aj forma ročného predplatného za licenciu vo výške 239,40 EUR. Ceny sú vrátane DPH.

(Zdroj: Tlačová správa Corel)