Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Tiché Mini PC DL10J je navrhnuté pre nepretržitú prevádzku

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
9. 7. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Vďaka miniaturizácii sa už dnes v kanceláriách nemusia skrývať pod stolom obrovské počítačové skrinky. K dispozícii sú totiž takzvané Mini PC pre operačné systémy Android, Linux alebo Windows. Tie si používateľ môže vo väčšine prípadov dokonca hardvérovo nakonfigurovať podľa svojich predstáv. Jedným z najnovších takýchto systémov je aj XPC Barebone DL10J, ktorý je nakonfigurovaný tak, aby mohol bežať 24 hodín denne 7 dní v týždni.

Spoločnosť Shuttle popisuje svoje miniatúrne počítačové zariadenie XPC Barebone DL10J ako ideálny kancelársky počítač, fixný alebo mobilný prehrávač multimediálneho obsahu alebo počítačové riadiace centrum pre aplikácie v priemysle. Výhodou je tichá nepretržitá prevádzka, ktorá sa vývojárom podarila dosiahnuť najmä vďaka nepohyblivým častiam a chladiacemu systému bez ventilátorov.

Miniatúrny počítačový systém XPC Barebone DL10J je nakonfigurovaný tak, aby mohol bežať 24 hodín denne 7 dní v týždni.

Mini PC DL10J má rozmery 19 x 16,5 x 4,3 centimetrov a v jeho útrobách nájdeme dvojjadrový procesor Intel J4005 Celeron Gemini Lake s integrovanou grafikou Intel UHD Graphics 600. Používateľ si môže do tohto systému osadiť svoje vlastné pamäťové moduly. K dispozícii sú dva sloty SO-DIMM s možnosťou až 8 GB RAM. Vo vnútri je dostatok priestoru pre uloženie 2,5 palcového SSD disku a NVMe dátového úložiska.

K dispozícii sú dva sloty SO-DIMM s možnosťou až 8 GB RAM. Vo vnútri je dostatok priestoru pre uloženie 2,5 palcového SSD disku a NVMe dátového úložiska.

V prednej časti skrinky sú osadené dva portu USB 3.0, spolu s audio konektormi a slotom pre SD karty. Na zadnej strane dostali priestor štyri porty USB 2.0, dva sériové porty, tri možnosti pripojenia monitorov cez analógový VGA výstup, HDMI alebo DisplayPort. Nechýba samozrejme ani port pre Gigabit Ethernet. K dispozícii je takisto bezdrôtové pripojenie prostredníctvom WLAN 802.11 b/g/n, no voliteľný adaptér M.2 prináša možnosti aj pre pripojenie prostredníctvom mobilnej dátovej siete 3G alebo 4G LTE.

Celý systém sa môže pochváliť nízkou spotrebou len 5 W v pohotovostnom režime a 17,6 W pri plnom výkone. Shuttle XPC Barebone DL10J sa s pomocou dodávaného držiaka VESA dá zavesiť diskrétne za monitor. Systém je už teraz k dispozícii za cenu od 168 EUR.

Voliteľný adaptér M.2 prináša možnosti aj pre pripojenie prostredníctvom mobilnej dátovej siete 3G alebo 4G LTE.