Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Mobilná pracovná stanica ThinkPad P1 uspokojí náročných profesionálov

Mobilná pracovná stanica ThinkPad P1 uspokojí náročných profesionálov
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
14. 8. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Najnovší notebook ThinkPad P1 z dielne čínskej spoločnosti Lenovo je zameraný na profesionálnych používateľov a je označovaný ako najtenšia a najľahšia mobilná pracovná stanica. Prichádza s 8. generáciou procesorov Intel a môže byť osadený až 64 GB operačnej pamäte RAM a až 4TB úložným priestorom.

Notebook ThinkPad P1 v matnom čiernom prevedení svojimi špecifikáciami poteší všetkých profesionálov, ktorí chcú poriadny výkon v mobilnom prevedení. Srdcom novinky sa môže stať 8. generácia procesorov Intel Xeon alebo Intel Core, vrátane Core i9 s taktovacou frekvenciou až do 4,6 GHz. Grafický výkon zabezpečí karta Nvidia Quadro P2000. Notebook môže byť osadený až 64 GB 2,667 MHz DDR4 RAM pamäte a vnútorné úložisko v podobe M.2 PCI Express SSD disku môže mať kapacitu až 4 TB.

Notebook Lenovo ThinkPad P1.

K dispozícii sú dve konfigurácie displeja s uhlopriečkou 15 palcov. Jeden s dotykovým 10-bitovým 4K rozlíšením a svietivosťou 400 nitov, ktorý dokáže pokryť 100 percent farebnej škály Adobe RGB. Druhý variant má bezdotykový Full HD displej so svietivosťou 300 nitov, ktorý pokrýva 72 percent farebnej škály NTSC.

Ergonomická klávesnica je spojená so skleneným touchpadom, nechýba predná HD webkamera a IR kamera pre odomykanie operačného systému Windows 10 Pro prostredníctvom funkcie Windows Hello. Používateľ si môže vybrať aj operačný systém Linux. Rozmery notebooku ThinkPad P1 sú 361,8 x 245,7 x 18,4 mm a jeho počiatočná hmotnosť je udávaná na 1,7 kg.

Notebook Lenovo ThinkPad P1.

Táto mobilná pracovná stanica dostala do výbavy dva porty Thunderbolt 3, dva porty USB 3.1 (typ A), HDMI 2.0 a mini Gigabit Ethernet, 4-v-1 čítačku SD kariet a bezdrôtové technológie Bluetooth 5.0 a 802.11ac Wi-Fi.

Notebook ThinkPad P1 je certifikovaný pre prácu v AutoCADe, SolidWorks, Creo a ďalších softvéroch. K dispozícii by mal byť od konca mesiaca za cenu od 1 949 dolárov, v závislosti od vybranej konfigurácie.

Notebook Lenovo ThinkPad P1.