Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Mini PC vo forme štýlovej veže sa môže stať jadrom kreativity

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
4. 1. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Mini PC sú stolné počítače, ktoré sú ideálne pre tých, ktorí majú obmedzený priestor a nepotrebujú obrovské počítačové skrine. Najnovší prírastok Asus ProArt PA90 pritom dokázal do štýlového a úsporného prevedenia zabaliť obrovský výkon.

Mini PC ProArt PA90 od spoločnosti Asus má vežovitý tvar s rozmermi 176 x 176 x 365 mm, nepatrí síce k najmenším strojom, no ide rozhodne o menšie prevedenie počítača s vodným chladením, v porovnaní s bežnými stolnými počítačmi. Do vnútra sa pritom dajú osadiť dostatočne výkonné komponenty aj pre profesionálnych tvorcov obsahu.

Mini PC Asus ProArt PA90.

Asus ProArt PA90 môže pracovať na procesoroch Intel Core i9-9900K alebo Core i7-9700K, ktoré podporí až 64 GB operačnej pamäte DDR4 RAM. O grafický výkon sa postará grafická karta Nvidia Quadro P4000 alebo P2000, ktorá je navrhnutá pre spracovanie videí a fotografií či prácu v CAD systémoch. Vnútorné úložisko sa skladá z dvoch 512 GB M.2 PCIe SSD úložísk a jedného 2,5 palcového disku s kapacitou 1 TB. Horný kryt skrinky je zároveň novým vetracím systémom. Pri zvýšenej záťaži a teplote procesora sa rozšíri smerom hore, čím sa zabezpečí vyššie prúdenie vzduchu.

Mini PC Asus ProArt PA90.

Na prednej strane výkonnej veže sa nachádzajú dva porty USB 3.1. Vzadu nájdeme ďaôšie dva, spolu so štyrmi pripojeniami DisplayPort a dvoma portami Thunderbolt 3. K dispozícii je konektivita prostredníctvom bezdrôtových pripojení Wi-Fi 802.11ac a Bluetooth, rovnako ako káblové pripojenie Gigabit Ethernet LAN. Mini PC ProArt PA90 nemá v sebe zabudovaný reproduktor, no disponuje predným 3,5 mm jack konektorom a výstupným audio konektorom v zadnej časti.

Spoločnosť Asus neposkytla informácie o cene a dostupnosti nového Mini PC ProArt PA90. Viac sa možno dozvieme na budúci týždeň, kedy bude Asus na výstave CES 2019 prezentovať svoje nové produkty.

Mini PC Asus ProArt PA90.