Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Rýchle a odolné externé SSD disky Sony cielia najmä na profesionálov

Rýchle a odolné externé SSD disky Sony cielia najmä na profesionálov
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
9. 4. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Sony predstavila dva nové externé SSD disky, ktoré sú zamerané na kreatívnych profesionálnych používateľov, ako sú napríklad fotografi a kameramani. Disky sa môžu pochváliť vysokou rýchlosťou čítania a zápisu, hardvérovým šifrovaním a zvýšenou odolnosťou.

Externé SSD disky SL-M (vysoko výkonný model) aj SL-C (štandardný kompaktný model) majú telo vyhotovené z jedného kusu hliníkovej konštrukcie, vďaka ktorej sú odolné voči nárazom a zapečatené proti vode a prachu v kategórii IP67. Disky majú port USB typu C, ktorý je tiež chránený proti vode.

Spoločnosť Sony tvrdí, že nové externé SSD disky dokážu prežiť pád z výšky až 2,75 metra. Môžu odolať tlaku až 6 000 kgf (58,84 kN) a ohybu až 2 000 kgf (19,61 kN), takže používateľ nemusí byť extrémne opatrný pri ich balení do batožiny. Navyše ak by disk spadol do vody, údaje budú bezpečne uložené až do hĺbky 0,9 metra.

Spoločnosť Sony predstavila dva nové externé SSD disky, ktoré sú zamerané na kreatívnych profesionálnych používateľov.

Ešte pôsobivejšia, ako ich robustnosť, je rýchlosť diskov. Model SL-M dokáže čítať a zapisovať rýchlosťou až 1 000 MB / s, pričom model SL-C prenáša údaje o niečo pomalšie. Pri čítaní je to 540 MB / s a pri zápise 520 MB / s. Používatelia môžu využiť 256-bitové AES šifrovanie bez straty prenosovej rýchlosti. Vďaka sprievodnej aplikácii je možná dvojitá ochrana heslom a tiež funkcia Lifetime Checker, ktorá udržiava prehľad o stave SSD disku a jeho zostávajúcej kapacite.

Nové externé SSD disky SL-M a SL-C sa dostanú do predaja v polovici roka a budú k dispozícii s úložnými kapacitami 500 GB, 1 TB a 2 TB. Ceny zatiaľ neboli oznámené.