Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Súťaž EY Cyber Security Trophy pozná víťazov

Súťaž EY Cyber Security Trophy pozná víťazov
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
12. 12. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť EY zverejnila výsledky druhého ročníka unikátneho konceptu súťaže EY Cyber Security Trophy. Absolútnym víťazom sa stal Milan Kyselica. Víťaz okrem prestížneho titulu získal aj príležitosť účasti na významnej svetovej konferencii venujúcej sa kybernetickej bezpečnosti.

Cieľom súťaže je ocenenie spoločností, profesionálov a budúcich talentov pôsobiacich v oblasti informačnej a kybernetickej bezpečnosti a etického hackingu na Slovensku.

„Prostredníctvom EY Cyber Security Trophy sa v EY snažíme poukázať na dôležitosť kybernetickej bezpečnosti, ochrany citlivých údajov a čoraz viac skloňovaného etického hackingu. Ide o jednu z kľúčových tém súčasnej doby, čo potvrdzuje aj každoročný globálny prieskum informačnej bezpečnosti (Global Information Security Survey) spoločnosti EY,“ uviedol Matej Bošňák, vedúci partner spoločnosti EY na Slovensku.

Milan Kyselica, ktorý získal hlavnú trofej aktuálneho ročníka EY Cyber Security Trophy sa zároveň spolu s expertom EY zúčastní na renomovanej svetovej konferencii venujúcej sa kybernetickej bezpečnosti. V kategórii EY ESO Chief Information Security Officer sa stal CISO roka Rastislav Klč, pôsobiaci v spoločnosti I.S.D.D. plus, s.r.o. V kategórii ESO DNA Born Ethical Hacker, v rámci ktorej sa hodnotil celkový prístup k etickému hackingu, vyhral Tomáš Ležovič.

Z ľavej strany: Ladislav Hudec (FIIT STU), Martin Orem (Binary House), Milan Kyselica - víťaz, Peter Borák (EY)

V kategórii EY ESO Cyber Space Innovation zvíťazila spoločnosť GreyCortex s.r.o. V tejto kategórii odborná porota posudzovala inovatívne projekty v oblasti kybernetickej bezpečnosti. Titul EY ESO Future Promise, udelila spoločnosť EY Milanovi Kyselicovi, ktorý získal aj možnosť stráviť čas s odborníkmi EY na oddelení kybernetickej bezpečnosti v rámci odbornej stáže. Táto kategória hodnotí práve mladé talenty s veľkým potenciálom venujúce sa kybernetickej bezpečnosti.

„Ocenili sme špičkových profesionálov z oblasti kybernetickej bezpečnosti a etického hackingu, ktorí dohliadajú na ochranu mimoriadne citlivých údajov ľudí i spoločností. Sme nesmierne hrdí, že sme už po druhýkrát odovzdali trofeje a potvrdili tradíciu tejto jedinečnej súťaže,“ povedal Peter Borák, partner pre poradenstvo v oblasti kybernetickej bezpečnosti spoločnosti EY na Slovensku a predseda poroty súťaže EY Cyber Security Trophy.

O víťazoch rozhoduje odborná porota zložená z odborníkov v oblasti IT a akademickej obce: Peter Borák, predseda poroty a partner pre poradenstvo v oblasti kybernetickej bezpečnosti spoločnosti EY na Slovensku; Martin Orem, víťaz prvého ročníka súťaže, Binary House; Jozef Klein, predseda predstavenstva Asseco Central Europe a Ladislav Hudec, docent Fakulty informatiky a informačných technológií Slovenskej technickej univerzity v Bratislave.

Z ľavej strany: Porota - Ladislav Hudec, Martin Orem, Peter Borák + Ocenení: Rastislav Klč, Tomáš Ležovič, Milan Kyselica, GreyCortex

(Zdroj: Tlačová správa EY)