Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Telekom prináša na Slovensko softvérovo definované siete pre firmy

Telekom prináša na Slovensko softvérovo definované siete pre firmy
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
2. 11. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Slovak Telekom ponúkne firmám na Slovensku nové cloudové riešenie privátnych dátových sietí Telekom SD-WAN Services. Riešenie bolo vyvinuté v rámci strategického partnerstva skupiny Deutsche Telekom a americkej softvérovej spoločnosti Versa Networks, ktoré bolo uzavreté začiatkom septembra.

Telekom ponúkne firemným zákazníkom službu, ktorá predstavuje nový míľnik vo vývoji WAN sietí a má ambíciu do budúcna nahradiť tradičné privátne siete.

Softvérovo definované siete s prominentnou technológiou Versa

Služba Telekom SD-WAN Services je založená na prominentnej technológii Versa Secure SD-WAN, ktorá patrí medzi svetovú špičku. Výskumná agentúra Gartner službu zaradila medzi lídrov v oblasti, v rámci najnovšej štúdie Magic Quadrant WAN Edge Infrastructure 2020. Gartner v štúdii predpovedá, že do roku 2024 bude využívať softvérovo definované siete až 60 percent firiem.

SD-WAN (Software-Defined Wide Area Networking) predstavuje softvérovo definovaný prístup ku WAN sieťam slúžiacim na prepájanie zákazníckych pobočiek. Toto riešenie využíva koncept SD-WAN sietí, ktoré automaticky zabezpečujú najefektívnejší spôsob, ako smerovať prevádzku z a do pobočiek zákazníka a dátových centier Telekom.

Kým tradičné WAN siete prepájali používateľov alebo pobočky s aplikáciami na serveroch v dátových centrách, tak cloudová SD-WAN architektúra distribuuje prevádzku naprieč rozsiahlymi privátnymi dátovými sieťami. Zákazník tak môže jednoducho prepojiť všetky svoje pobočky do jednej siete, ktorá je bezpečnejšia, jednoduchšia a zabezpečuje optimálny výkon. Pritom SD-WAN technológia vie zlúčiť do jedného logického celku rôzne typy konektivít a vďaka centrálnemu portálu sa dá celá sieť jednoducho manažovať a monitorovať.

„Sme radi, že sme mohli rozšíriť portfólio našich služieb pre firmy o cloudovú technológiu SD-WAN. Vieme tak našim firemným zákazníkom ponúknuť komplexné sieťové riešenia Versa Networks. Zákazník si môže vybrať, čo mu najviac vyhovuje, alebo mu radi zabezpečíme riešenie na mieru. Veríme, že vďaka riešeniu Telekom SD-WAN Services môže mať každá firma rýchlu, spoľahlivú a bezpečnú sieť,“ hovorí Michal Brčák, líder produktového manažmentu služieb pre firemných zákazníkov Telekom.

Telekom SD-WAN Services v dvoch balíkoch

Telekom SD-WAN Services už v základom balíku Standard prináša zákazníkom komplexné riešenie, ktorého základom je kvalitná konektivita od Telekomu. Telekom pre zákazníka navrhne celé riešenie na mieru a zákazník následne dostane do prenájmu koncové zariadenie, ktoré zabezpečuje jednotlivé funkcionality ako napr. firewall, ochrana pred DDoS útokmi, či filtrácia webového obsahu. Zákazník získa prístup do centralizovanej platformy pre sledovanie aktuálneho stavu siete, konektivít a využitia jednotlivých aplikácii.

Balík Advanced ponúka navyše možnosť triedenia a prispôsobenia premávky (Traffic conditioning), či hardvérovú zálohu. Telekom pre službu garantuje dostupnosť centralizovanej platformy 99,999 % pričom zákazníkom je k dispozícii aj dedikovaný tím IT podpory.

(Zdroj: Tlačová správa Slovak Telekom)