Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Manažované služby v cloude pomáhajú zmierniť nápor vo virtuálnom svete

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
26. 11. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Určite ste sa už nejeden krát ocitli v kamennom obchode v dlhom rade pri pokladni. Podobne sa to však môže stať aj vo virtuálnom svete pri nakupovaní v e-shope, ak je na stránke množstvo ľudí a teda silný nápor internetovej premávky. Riešením však môžu byť takzvané manažované služby v cloude, ktoré pomáhajú nápor vo virtuálnom svete riadiť a zmierňovať.

Manažované služby v cloude sú navrhnuté tak, aby firmám, ktoré prevádzkujú rôzne aplikácie ako sú eshopy, finančné a poisťovacie služby, či spravodajské portály, výrazne zjednodušili život. Prinášajú tak kompletnú pomoc, od inštalácie a konfigurácie serverov, cez bezpečnosť, až po údržbu a monitoring, čiže celkový dohľad nad cloudovými servermi. Poskytovateľ vytvorí danú službu a používateľská firma už len dostane informáciu o takzvanom endpointe, čiže o spôsobe prístupu do služby, čo je zároveň aj bezpečnostným prvkom.

„My nemáme v podstate prístup, napríklad v prípade databázového systému, priamo do databázy, ale my pristupujeme cez tento endpoint, ktorý nám vygeneroval cloudový poskytovateľ. Celá tá komunikácia prebieha šifrovane. Je to práve preto, že ten endpoint je vystrčený do sveta a chceme zamedziť tomu, aby tam došlo k nejakému úniku dát alebo prieniku do tej infraštruktúry, ktorú tam používame,“ vysvetľuje Michal Kováč, COO, Digmia.

Nadnárodní cloudoví poskytovatelia majú pritom veľké skupiny odborníkov, ktorí sa starajú o úplnú automatizáciu procesu pri vytváraní manažovanej cloudovej služby, čo mnohé procesy zrýchľuje.

„My, v princípe rádovo za niekoľko minút, si dokážeme v cloude vyklikať napríklad databázový klaster, ktorý by sme za normálnych okolností inštalovali alebo konfigurovali aj niekoľko hodín alebo možno dní.“

Migrácia do cloudového prostredia je pomerne rýchla a jednoduchá, najmä ak má firma už vyvinutú aplikáciu, ktorá je založená na takzvanej kontajnerizácii. Výhodou v takom prípade je, že firma má potom v podstate na starosti už len pravidelné nasadzovanie novej verzie aplikácie.

„Samotná tá infraštruktúra a servery sú v správe toho cloudového poskytovateľa. Tu v podstate používateľ, najmä v prípade menších firiem, môže šetriť napríklad náklady na ľudské sily. To znamená, na nejakých administrátorov, ktorí sa starajú o prevádzku tých serverov.“

Manažované služby však môžu mať aj svoje limity. Napríklad firma môže mať prístup len k určitým verziám a typom databázových systémov, či v prípade technických problémov má obmedzené možnosti vidieť, čo sa deje a je odkázaná na technickú podporu. Preto je dôležitý aj výber správneho poskytovateľa cloudových služieb.

„Veľkí poskytovatelia majú za týmito službami naozaj veľmi veľký tím ľudí, ktorí sa v podstate starajú nielen o chod, ale aj o údržbu, o nejaký ďalší vývoj týchto služieb, o ich neustále zlepšovanie. Naozaj neodporúčam ísť do možno nejakých takých menších, menej známych poskytovateľov. Skúsenosť hovorí, že sú tam častejšie problémy s výpadkami, je veľmi náročné potom nejakým spôsobom sa domôcť pomoci.“

V rámci manažovania cloudových služieb existuje aj zaujímavá možnosť takzvaného automatického škálovania, ktorá pomôže najmä pri veľkej záťaži prevádzkovaných webov.

„To znamená, že automaticky v tom cloude sa pridávajú ďalšie zdroje, podľa toho ako stúpa tá návštevnosť a záťaž na dané weby. Čo samozrejme nie je také jednoduché zabezpečiť napríklad v infraštruktúre, ktorú by si človek spravoval vo vlastnej réžii.“

Automatické škálovanie môžu pritom využiť nielen e-shopy, ale napríklad aj rôzne špecializované weby.

„Nejaké weby, ktoré riešia pracovný trh, prípadne nejaké realitné weby. Môže to byť napríklad aj web televízie alebo nejakého iného média, kde tiež tá návštevnosť je napríklad závislá od aktuálnej situácie.“

Ani výber cloudu však nemusí byť pre firmy jednoduchý, a tak rozhodne pomôžu rady skúsených odborníkov.

„Máme špecialistov, ktorí sú certifikovaní na niektoré najväčšie cloudy. Jednak poznajú veľmi dobre portfólio služieb v tých cloudoch, vedia nejakú infraštruktúru navrhnúť, vedia ju poskladať, vedia prípadne napísať skripty, ktorými sa budú veci v tej infraštruktúre generovať a diať automaticky,“ dodáva Michal Kováč, COO, Digmia.

Vďaka automatickému škálovaniu môžu manažované cloudové služby pomôcť firmám zvládnuť nápor vo virtuálnom prostredí počas špičky alebo pri výnimočných udalostiach. Firme tak odpadnú nežiaduce činnosti a bude mať viac času sa venovať zlepšovaniu svojich vlastných služieb, čo sa môže pozitívne odraziť najmä na spokojnosti jej klientov.