Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Nové počítače HP prinášajú firmám, IT tímom a tvorcom vyššiu produktivitu

Nové počítače HP prinášajú firmám, IT tímom a tvorcom vyššiu produktivitu
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
14. 1. 2021
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Vzhľadom na to, že viac ako polovica zamestnancov po celom svete pracuje z domu, prispôsobujú sa zamestnanci a IT tímy novým spôsobom spolupráce a tvorivej činnosti - či už doma, v kancelárii alebo na iných vzdialených miestach. Spoločnosť HP oznámila novinky vo svojom portfóliu osobných systémov, ktoré majú pomôcť ľuďom zostať v spojení, pracovať a byť produktívny.

Najnovšie počítače radu EliteBook 800, ZBook Firefly 14 a ZBook Firefly 15 majú nové funkcie, ktoré podnikovým používateľom, tímom IT a tvorivým pracovníkom umožňujú:

• Byť produktívni, nech už pracujú kdekoľvek. Buďte neustále v spojení a pracujte prakticky odkiaľkoľvek, navyše s najvyššou možnou prenosovou rýchlosťou v rade gigabajtov prostredníctvom technológií Wi-Fi 6, 4G LTE alebo 5G. Nová funkcia redukcie šumu s podporou AI potláča šum v pozadí a zvuky úderov do klávesov počas konferenčných hovorov. Funkcia HP QuickDrop pomáha používateľom rýchlo a bezpečne prenášať fotografie, videá a súbory medzi počítačom HP a telefónom.

HP EliteBook 830 G8.

• Pracovať v pokoji a bez obáv. Počítače HP Elite a pracovné stanice HP patria medzi najzabezpečenejšie a najlepšie spravovateľné počítače na svete. Novo zabudovaná funkcia Tile umožňuje používateľom (a oddelením IT) počítač ľahko lokalizovať, bez ohľadu na vzdialenosť, v ktorej sa nachádzajú. Nová technológia detekcie narušenia HP Tamper Lock uzamkne váš počítač, ak dôjde k jeho fyzickému otvoreniu alebo prelomeniu, a upozorní používateľa. Pre jednoduchú dezinfekciu je možné zariadenie utierať bežnými čistiacimi obrúskami pre domácnosť a funkcia HP Easy Clean deaktivuje dotykovú obrazovku, klávesnicu a Clickpad jednoduchým stlačením tlačidla bez toho, aby bolo nutné počítač vypínať. Funkcia HP Sure View Reflect umožňuje používateľom pracovať diskrétne, pretože pri pohľade zo strany je na obrazovke vidieť iba medený reflexný povrch.

• Mať dobrý pocit z toho, že použité materiály pochádzajú z udržateľných zdrojov. Vďaka snahe o väčšiu šetrnosť voči životnému prostrediu sú tieto zariadenia súčasťou najudržateľnejšieho portfólia počítačov na svete, keďže v kryte reproduktora sú použité plasty, ktoré by inak skončili v oceánoch, a vonkajší obal pochádza zo 100 % z udržateľných zdrojov.

HP EliteBook 840 G8.

Nové špičkové počítače pre podnikových používateľov a tímy IT

 

Počítače radu HP EliteBook 800 G8 majú ľahký a flexibilný dizajn a ponúkajú vynikajúce pripojenie a možnosti spolupráce, čo je významné z hľadiska odolnosti firemných procesov. Tieto zariadenia vybavené až 11. generáciou procesorov Intel Core sú navrhnuté takým spôsobom, aby spĺňali požiadavky na mobilitu v okolí domova, kancelárie a na cestách medzi nimi. Systémy založené na procesoroch Intel Core vPro 11. generácie sa na trhu objavia v januári 2021.

Používatelia počítačov radu HP EliteBook 800 G8, ktoré sú dostupné s uhlopriečkou vo veľkostiach 13,3 (33,8 cm), 14 (35,6 cm) a 15,6 (39,6 cm) palca, získajú výkonný, vysoko zabezpečený a odolný notebook s dlhou výdržou batérie, vďaka ktorému budú neustále v spojení a budú môcť byť produktívni v akomkoľvek pracovnom prostredí. Počítač HP EliteBook 850 G8 má samostatnú grafickú kartu NVIDIA GeForce MX450 pre maximálny výkon. V spolupráci so spoločnosťou Intel boli testované a overené vybrané konfigurácie počítačov radu HP EliteBook 800, aby spĺňali štandardy pre platformu Intel Evo, zabezpečujúce vysokú odozvu, dlhú výdrž batérie, rýchle nabíjanie a okamžité prebudenie. Systémy, ktoré boli vyladené a overené tak, aby spĺňali požiadavky platformy Intel Evo vPro založené na procesoroch Intel Core vPro 11. generácie, sa na trhu objavia v januári 2021. Na diaľku nepracujú iba jednotliví používatelia, ale celé IT tímy, ktorým funkcia HP Patch Assistant pomáha monitorovať stav a zabezpečenie jednotlivých zamestnaneckých zariadení HP pomocou automatizácie kritických aktualizácií.

Popri už spomínaných funkciách ponúka HP EliteBook X360 830 G8 pánt umožňujúci otáčanie v rozsahu 360° a dotykovú obrazovku s uhlopriečkou 13,3 palca (33,8 cm), vďaka ktorým sa zariadenie úplne prispôsobí používateľovmu spôsobu tvorby, pripojeniu a spolupráci. Voliteľné dobíjacie pero HP Rechargeable Active Pen G3 je vybavené funkciou bezpečnostného upozornenia pre prípad, že by používateľ pero niekde zabudol.

HP EliteBook 850 G8.

Vyššia produktivita pre bežných tvorivých pracovníkov aj profesionálov pracujúcich na diaľku

 

Nový HP ZBook Firefly G8, ktorý je k dispozícii s obrazovkou s uhlopriečkou 14 (35,6 cm) a 15,6 palcov (39,6 cm), poskytuje používateľom v pohybe kapacitu a výkon nevyhnutný na tvorbu v 2D a prezeranie 3D iterácií. ZBook 14, ktorý je vďaka hmotnosti len 1,35 kg navrhnutý pre mimoriadnu mobilitu, je svetovo najľahšou mobilnou pracovnou stanicou s displejom s verným podaním farieb. Jeho technické prevedenie umožňuje preniesť vybrané špičkové funkcie radu ZBook do mainstreamového vybavenia bez toho, aby to akokoľvek ovplyvnilo jeho tenký a elegantný dizajn, pričom je rovnako ľahký ako MacBook Pro 13. Súčasní technickí a kreatívne manažéri, študenti technických odborov i produktoví dizajnéri si môžu plne vychutnať profesionálny výkon prostredníctvom tvorivých zážitkov, ku ktorým patrí vernosť farebného podania, certifikáty ISV, hladká spolupráca vďaka lepšej konektivite a v odbore vskutku špičkové zabezpečenie.

Užite si digitálne maliarske plátno s realistickými farbami na displeji DreamColor, ktorý sa hrdí miliardou farieb s prvotriednou vernosťou podania. Tvoriví pracovníci sa môžu na svoje farby spoľahnúť, pretože nové displeje označené ako PANTONE Validated spĺňajú kritériá vernosti podania farieb a simulujú kompletnú škálu reálnych farieb PANTONE Colors.

HP EliteBook X360 830 G8.

Udržte produktivitu pracovníkov pracujúcich na diaľku. Získajte ešte lepšie výsledky vďaka profesionálnej grafickej karte NVIDIA T500, ktorá je vybavená VRAM s pamäťou 4 GB GDDR6 a ponúka až trikrát lepší grafický výkon než predchádzajúca generácia a 2,6krát lepší výkon ako Dell Precision 3550 – otvorte si schémy či návrhy a dokončite prácu odkiaľkoľvek, dokonca aj v čase, keď máte konferenčný hovor alebo pracujete v inej webovej aplikácii. Svoju produktivitu môžete navyše zvýšiť súbežným využívaním niekoľkých aplikácií, ako sú videokonferencie, prehliadanie a streamovanie.

• Softvér ZCentral Remote Boost prináša používateľom revolučný spôsob spolupráce s využitím vzdialeného prístupu k ešte výkonnejším pracovným staniciam v kamennej kancelárii. Toto riešenie pre spoluprácu v reálnom čase umožňuje vzájomnú vzdialenú spoluprácu tímov i aplikácií na takmer akomkoľvek zariadení.

Navyše sa na trhu čoskoro objavia zariadenia ZBook Studio a Create G7, vybavené operačným systémom Ubuntu 20.04 s vopred nainštalovanými nástrojmi dátovej vedy, vďaka ktorým môžete byť produktívni od prvého okamihu. To znamená, že dátoví vedci môžu na svojich počítačoch spustiť výukové modely okamžite, bez toho, aby strácali čas hľadaním a inštaláciou potrebných nástrojov. Toto hardvérové a softvérové riešenie spolu s flexibilitou a prenosnosťou zariadení ZBook umožní dátovým vedcom rozšíriť a zrýchliť pracovné postupy.

HP ZBook Firefly G8.

Dostupnosť a ceny

 

• HP EliteBook x360 830 G8 bude v predaji od apríla 2021 za ceny od 1349 Eur.

• HP EliteBook 830/840/850 G8 bude v predaji od apríla 2021 za ceny od 1199 Eur.

• HP ZBook Firefly 14/15 G8 bude v predaji od apríla 2021 za ceny od 1299 Eur.

Najnovšie počítače radu EliteBook 800, ZBook Firefly 14 a ZBook Firefly 15.

(Zdroj: Tlačová správa HP Inc.)