Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Notebooky Galaxy Book Pro sa zameriavajú na mobilnú prácu

Notebooky Galaxy Book Pro sa zameriavajú na mobilnú prácu
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
29. 4. 2021
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Samsung predstavila dva nové notebooky zo série Galaxy Book. Napriek tomu, že sú nové modely Pro a Pro 360 tenké a ľahké, môžu sa pochváliť vysokým výkonom a sú prvými strojmi výrobcu so systémom Windows, ktoré získali AMOLED displej.

Notebook Galaxy Book Pro je údajne najtenší notebook vo svojej triede a najľahší v modelovom rade Galaxy Book. Model s 13,3-palcovým displejom má hrúbku len 11,2 milimetra a váži len 0,87 kilogramu, zatiaľ čo 15,6-palcový variant meria a váži o niečo viac. Oba modely prichádzajú s Full HD AMOLED displejom, ktorý má dobu odozvy 0,2 ms a HDR kontrast 1 000 000: 1.

Notebooky série Pro tiež obsahujú technológiu Intelligent Color Engine, ktorá automaticky prepína farebné škály podľa toho, na čo sa stroje používajú. Spoločnosť Samsung taktiež znížila množstvo emitovaného škodlivého modrého svetlam, čo dokazuje certifikát Eye Care od SGS. Funkcia Second Screen umožní používateľom rozšíriť svoju pracovnú plochu na tablet Galaxy, čo by sa mohlo hodiť v stiesnenom pracovnom priestore. Táto funkcia môže tiež duplikovať obsah obrazovky pre prezentácie alebo spoluprácu.

Notebook Samsung Galaxy Book Pro.

Vo vnútri odolného krytu z hliníkovej zliatiny môže byť osadený procesor 11. generácie Intel Core i3, i5 alebo i7, na výber je tiež medzi grafikou Intel Iris X, Intel UHD alebo Nvidia Geforce, v závislosti od konfigurácie a až 32 GB operačnej pamäte RAM a 1 TB NVMe SSD úložisko. Obidva varianty sa môžu pochváliť rozhraním Bluetooth 5.1 a sú pripravené na Wi-Fi 6E, no 13-palcová jednotka tiež prichádza s nanoSIM slotom pre LTE mobilné pripojenie.

Notebooky majú prepracovanú klávesnicu s nožnicovým mechanizmom a širokými klávesmi pre zvýšenie rýchlosti a pohodlia písania, ktorá je spárovaná s veľkým trackpadom a na tlačidle napájania je čítačka odtlačkov prstov. Prostredníctvom radu portov sa dajú pripojiť až tri externé monitory, ako je port USB 3.2 v plnej veľkosti, ďalšie dva porty USB-C (jeden s Thunderbolt 4) a port HDMI. Súčasťou je aj slot na microSD kartu, spolu s kombinovaným konektorom pre pripojenie slúchadiel a mikrofónu.

Notebook Samsung Galaxy Book Pro.

Vstavané reproduktory od spoločnosti AKG podporujú Dolby Atmos pre zaistenie pohlcujúceho zvuku. K dispozícii je aj webová kamera s rozlíšením 720p a duálne mikrofóny. 13-palcový model je dodávaný s 63-Wh batériou, zatiaľ čo 15-palcový model získal 68-Wh batériu, čo by malo zaistiť výdrž na celodennú prácu. Nechýba podpora pre 65-W rýchle nabíjanie.

Notebook Galaxy Book Pro 360 je konvertibilné mobilné zariadenie 2 v 1, ktoré disponuje 360-stupňovým pántom pre prechádzanie medzi režimami notebooku a tabletu. Tento model je opäť ponúkaný v dvoch veľkostiach displeja - 13,3-palcový model so Super AMOLED Full HD displejom, ktorý má hrúbku len 11,5 mm, a 15,6-palcový Super AMOLED Full HD model s hrúbkou 11,9 mm. Pro 360 samozrejme podporuje dotykové pero, takže súčasťou balenia je najnovší model Samsung S-Pen.

Konvertibilný notebook Samsung Galaxy Book Pro 360.

V ponuke sú rovnaké možnosti procesora Intel Core 11. generácie ako v prípade notebookov Book Pro, ale v tomto prípade nie je k dispozícii variant s dedikovanou grafickou kartou. 13-palcový model môže mať 16 GB RAM, zatiaľ čo 15-palcový model môže mať až 32 GB RAM, v oboch prípadoch je k dispozícii až 1 TB SSD úložiska. Bezdrôtové pripojenie zaistia technológie Bluetooth 5.1 a Wi-Fi 6E, no 13-palcový notebook obsahuje aj podporu 5G. Oba modely majú port Thunderbolt 4, dva porty USB-C, kombinovaný audio / mikrofónový konektor a slot pre microSD karty. Špecifikácie webovej kamery, ozvučenia, klávesnice a batérie sú rovnaké ako v prípade notebookov Pro.

Nové notebooky Samsung Galaxy Book Pro a Pro 360 sa už dajú predbežne objednať, pričom dostupné budú od 14. mája. Cena 13,3-palcového modelu Book Pro sa začína od 999,99 dolárov, zatiaľ čo cena 15,6-palcovej verzie začína od 1 099,99 dolárov. Cena za 13,3-palcový Book Pro 360 sa začína na 1 199,99 dolároch, zatiaľ čo 15,6-palcový model stojí od 1 999,99 dolárov.

Konvertibilný notebook Samsung Galaxy Book Pro 360.