Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

LG osvieži multitasking s monitorom s pomerom strán 16 : 18

LG osvieži multitasking s monitorom s pomerom strán 16 : 18
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
27. 12. 2021
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Najväčší veľtrh spotrebných technológií na svete už je za dverami a juhokórejská spoločnosť LG doteraz predstavila niekoľko nových produktov, ktoré chce predviesť. Patrí sem aj nový hranatý počítačový monitor pre domácu kanceláriu, ktorý sa vyznačuje netradičným pomerom strán 16 : 18.

Monitor LG DualUp s uhlopriečkou 27,6-palca nie je úplne štvorcový, no jeho rozlíšenie 2 560 x 2 880 pixelov ho k tomu celkom približuje. Obrazovka s dvojitou výškou oproti bežným monitorom, je navrhnutá pre multitasking. Namiesto toho, aby tak mal používateľ na stole dva 21,5-palcové monitory umiestnené vedľa seba, ich v podstate má nad sebou, čo neguje pohyby hlavy zo strany na stranu počas pracovného procesu.

Monitor s pomerom strán 16 : 18 LG DualUp.

Používateľ si môže rozdeliť obrazovku a umiestniť napríklad okno s obrázkom alebo videom do hornej polovice a nástroje na úpravu alebo produkciu pod ňou. Samotný monitor DualUp ťaží z tenkých rámov na troch stranách a môže sa pochváliť podporou 98 percent farebnej škály DCI-P3, ako aj obrazovou technológiou HDR10 pre realistické podanie farieb. Má kontrast 1 000 : 1 a svietivosť 300 nitov s automatickým nastavením jasu.

Monitor s pomerom strán 16 : 18 LG DualUp.

K dispozícii sú dva porty HDMI a jeden DisplayPort pre káblové pripojenie k počítaču alebo notebooku, ako aj porty USB, vrátane napájania. Monitor je dodávaný s nastaviteľným stojanom, ktorý možno pripevniť k stolu a nastaviť podľa potreby. Monitor obsahuje aj dva integrované 7-wattové reproduktory s technológiou Maxxaudio.

Monitor s pomerom strán 16 : 18 LG DualUp.

Zatiaľ neboli zverejnené žiadne informácie o cenách ani dostupnosti. No viac sa možno dozvieme na virtuálne tlačovej konferencii v rámci veľtrhu CES 2022, ktorú má spoločnosť LG naplánovanú na 4. január.

Monitor s pomerom strán 16 : 18 LG DualUp.