Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Koncept luxusnej športovej jachty Lexus sa stane skutočnosťou

Koncept luxusnej športovej jachty Lexus sa stane skutočnosťou
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
14. 3. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Lexus sa v minulom roku začala zaoberať vlastnou koncepciou luxusného športového plavidla, ktorá odzrkadľuje to najlepšie z dielne výrobcu automobilov tejto značky. Jachta sa po dlhom vývoji nakoniec dostane aj do produkcie. Nová luxusná športová jachta Lexus pritom bude väčšia, s viacerými vylepšeniami, oproti pôvodnému konceptu, ako je napríklad aj pridanie priestoru pre zábavu.

Koncept luxusnej jachty Lexus Sport Yacht bol predstavený v januári minulého roka a podľa vyjadrenia spoločnosti ide o prezentáciu toho, že dizajnové prvky automobilky sa dajú použiť aj v luxusnom plavidle. Koncept jachty mal na dĺžku 42 stôp (necelých 13 metrov), zatiaľ čo v produkčnej verzii sa vývojárom podarilo jachtu zväčšiť až na 65 stôp (takmer 20 metrov).

Našlo sa tak dostatok miesta pre zábavu až 15tich ľudí. Súčasťou tohto priestoru sú luxusné salóniky, ktoré sú ukryté pod palubou. Jachta bude vybavená súvisiacimi pripojenými službami pre mobilitu, ktoré poskytnú bezpečnosť, integráciu smartfónov, diaľkovú diagnostiku, údržbu a ďalšie veci.

Luxusná športová jachta Lexus.

Jachta je poháňaná dvomi námornými verziami päťlitrových benzínových motorov V8 Lexus 2UR-GSE, použitým z modelov výkonných automobilov Lexus RC F coupe, GS F sedan a LC 500 grand tourer. Trup, vnútorná konštrukcia a nadstavba predstavenej jachty budú vyrábané z ručne ukladanej tkaniny z uhlíkových vlákien, ktorá bola pod tlakom naplnená dvojdielnou polyuretánovou živicou. Spoločnosť Lexus tvrdí, že tento kompozitný materiál umožnil znížiť celkovú hmotnosť plavidla až o 1 200 kg v porovnaní s trupmi vyrábanými zo sklenených vlákien.

Špecifikácie, ceny a ďalšie podrobnosti budú oznámené neskôr. Predaj luxusnej športovej jachty Lexus je pritom naplánovaný na druhú polovicu roka.

Luxusná športová jachta Lexus.