Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Topánky E-Vone by mohli pomôcť zachrániť životy vašich blízkych

Autor:
Rastislav Blažek
Zverejnené:
15. 3. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

E-Vone je francúzska dizajnová a vývojárska firma, ktorá využila starú obuvnícku tradíciu v oblasti medzi Cholet a Nantes. Vďaka tejto výrobnej základni mohli uviesť na trh topánky, ktoré sa postarajú o vašu bezpečnosť. Alebo teda o bezpečnosť osôb, na ktorých vám záleží. Napríklad seniorov, keďže tí mávajú často problém vstať aj po malom páde na zem.

Stačí ak im zadovážite jeden z 26 modelov topánok E-Vone a nejaký ten smartfón. V podrážke topánky je totižto zabudovaný gyroskopický senzor a GPS snímač. Je to kombinácia, ktorá dokáže nielen vyhodnotiť, že sa jedná o pád , ale aj kde sa takýto úraz stal.

Takže hoc aj by ste boli na vzdialenej dovolenke, dostanete na svoj smartfón notifikáciu o možnom úraze. Vtedy stačí len zavolať dotyčnej osobe a overiť si, či je v poriadku. Ak neodpovedá, jednoducho zavoláte sanitku na GPS súradnice, ktoré sa vám zobrazí v sprievodnej mobilnej aplikácii.

Topánky E-Vone by mohli pomôcť zachrániť životy vašich blízkych

V našich končinách bude maž táto technológia zrejme trocha problém, hlavne s presviedčaním starších ľudí, aby si zaviedli Wi-Fi pripojenie, prípadne mali na smartfóne dátový paušál. Avšak keď ide o bezpečnosť blízkych, tak táto investícia by nemala robiť nikomu problém.

Topánky nie sú samozrejme len v klasickom dizajne pre dôchodcov. Práve naopak, väčšina topánok E-Vone má svieži moderný vzhľad a dokonca sa dajú nájsť aj modely pre deti či mladých ľudí. Tam už potom topánky využijú rodičia, ktorí sa boja o svoje deti a chcú mať o ich prípadnej polohe informácie. Tento rok dokonca výrobca pridal aj topánky pre pracovníkov, strážnikov a turistov.

K dispozícii je až 26 modelol topánok E-Vone.