Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Acer ako prvý vydáva tablet s operačným systémom Chrome OS

Acer ako prvý vydáva tablet s operačným systémom Chrome OS
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
27. 3. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosti Acer a Google odhalili tablet Chromebook Tab 10, ktorý sa stal prvým tabletom na svete s operačným systémom Chrome OS. Novinka je navrhnutá predovšetkým ako mobilné zariadenie, ktoré je vhodné ako učebná pomôcka v školstve. No naznačuje to tiež začiatok novej éry tabletov, pretože Google upúšťa od operačného systému Android a svoju pozornosť v oblasti mobilných zariadení zameral na Chrome OS, ktorý bol doteraz doménou lacnejších notebookov a konvertibilných zariadení 2v1.

Keďže operačný systém Chrome OS podporuje už aj dotykové displeje a dajú sa v ňom spúšťať viaceré aplikácie pre Android, je logické, že sa spoločnosť Google snaží spraviť z Chrome OS univerzálny operačný systém skrz všetky platformy na štýl operačného systému Windows 10 od spoločnosti Microsoft.

Spoločnosť Acer predstavila tablet Chromebook Tab 10, prvý tablet s operačným systémom Google Chrome.

Prvou lastovičkou medzi tabletmi sa stal model Acer Chromebook Tab 10, ktorý sa môže pochváliť 9,7 palcovým displejom s rozlíšením 2 048 x 1 536 pixlov. Poháňa ho procesor OP1 spolu so 4 GB operačnej pamäte RAM. Vnútorné úložisko tabletu je 32 GB. K dispozícii je aj dotykové pero Wacom, port USB-C, rozširovací slot pre microSD karty a 3,5 mm konektor pre pripojenie slúchadiel. Tablet má základné kamery vpredu aj vzadu a výdrž batérie je udávaná na slušných 9 hodín.

Tablet Acer Chromebook Tab 10 s Chrome OS.

Nový tablet Acer Chromebook Tab 10 s operačným systémom Chrome za začne od apríla predávať v USA za cenu 329 dolárov, pričom na ostatné svetové trhy by sa mal dostať niekedy v máji.

Zlúčením výhod Android aplikácií a Chrome OS s desktopovým webovým prehliadačom a možnosťou pripojenia klávesnice cez Bluetooth môžeme v budúcnosti očakávať ďalšie tablety s operačným systémom Chrome aj od iných výrobcov.

Tablet Acer Chromebook Tab 10 s Chrome OS.