Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

ANTVR Cyclop je virtuálna realita v dvojnásobnom HD rozlíšení

ANTVR Cyclop je virtuálna realita v dvojnásobnom HD rozlíšení
Autor:
Rastislav Blažek
Zverejnené:
4. 4. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Vývojári z firmy ANTVR sa rozhodli že dobijú špičku v okuliaroch pre virtuálnu realitu a vyrobili headset s názvom Cyclop. Nie nebojte sa, nejde o riešenie pre jedno oko. Každému oku dopriali vývojári samostatný OLED displej. Čo vzhľadom na realistickú kvalitu zobrazenia farieb a jasu, je viac ako dobré riešenie.

Každá obrazovka má rozlíšenie 1080 x 1200 pixlov, čo spolu robí až 2160 x 1200 pixlov zobrazovacej plochy. Rozsah možného pozorovania je až 110 stupňov a to by malo stačiť na realistický výhľad do virtuálneho sveta. Ku každým okuliarom sú dodávané aj dva ovládače do rúk. Ich robustné riešenie s neprehliadnuteľnou ružovkastou guľôčkou na vrchu, je z dôvodu vysokej presnosti určenia v priestore.

VR okuliare ANTVR Cyclop.

Aj helma má svoju priestorovú orientáciu a to hneď dvojitú. Prvou je 9 osový senzor IMU a druhou infračervený priestorový senzor. V prípade riešenia pre vnútorné priestory je dobré zakúpiť k okuliarom aj špeciálny koberec posiaty znakmi, ktoré uľahčujú osadenie hráča do virtuálneho priestoru. V prípade čisto prenosného riešenia, sa ovládanie zariadenia umiestni do špeciálneho batohu a priestorovú orientáciu sprostredkujú iba senzory v zariadení.

VR okuliare ANTVR Cyclop.

Výhoda kvalitných VR riešení je aj v aktívnejšej účasti hráča a nielen jeho rúk na myši a klávesnici.
ANTVR Cyclop je tak pre svoju kvalitu zobrazenia možno fitnes nástrojom budúcnosti. Veď kto si vie predstaviť lepšiu motiváciu pre beh, ako je napríklad útek pred virtuálnymi zombiami.

VR okuliare ANTVR Cyclop.