Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

LG opäť získalo najprestížnejšie ocenenie na Red Dot Awards 2018

LG opäť získalo najprestížnejšie ocenenie na Red Dot Awards 2018
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
10. 4. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť LG Electronics získala 21 ocenení na tohtoročnom ročníku Red Dot Design Award, jednom z troch najprestížnejších svetových cien za dizajn, okrem iF Design Awards a IDEA (International Design Excellence Awards). Z ocenených produktov dva získali miesto na výslní s titulom Best of the Best. Prvým bola prémiová vstavaná rúra LG Signature Kitchen Suite Pro Range pre profesionálne využitie. Druhým ohodnoteným produktom bol špičkový projektor LG CineBeam Laser 4K. Produkty uspeli v konkurencii 5300 návrhov z 59 krajín sveta.

Dizajn Signature Kitchen Suite Pre Range ohodnotila porota Red Dot pre ergonomické prvky, ako je rozhranie ovládacieho panela alebo pohodlná rukoväť. Rúra evokuje éru, kedy bolo varenie dôležitou spoločnou súčasťou života každej rodiny. Ide o prvý profesionálny produkt, ktorý má priamo zabudovanú funkciu pre metódu sous vide, indukciu aj využitie plynu. Tiež podporuje Wi-Fi konektivitu pomocou LG technológie SmartThinQ, čo je otvorená platforma pripravená pre budúce využitie. Umožňuje okrem iného pohodlné ovládanie na diaľku pomocou bezplatnej aplikácie dostupnej na platformách Android alebo iOS.

Vstavaná rúra LG Signature Kitchen Suite Pro Range.

Cenu Best of the Best tiež získal jeden z najviac unikátnych produktov na dnešnom trhu pre vizuálne zážitky v domácnosti. Projektor LG CineBeam Laser 4K je dodávaný v prenosnom vyhotovení s jedinečnou zvislou konštrukciou, ktorú umožňuje bezzrkadlový motor v tvare písmena I. Vďaka tomu projektor poskytuje dokonalý obraz, či už je umiestnený na podlahe, namontovaný na stene alebo zavesený zo stropu. Pohodlná rukoväť a funkcia Auto Cord uceľuje úplne elegantný a čistý vzhľad, ktorý presvedčil porotu, aby obdivovala rovnováhu medzi estetikou a pohodlím a vzhľad „ako žiadny iný“.

„Tieto ocenenia odrážajú uznanie konkurencieschopnosti spoločnosti LG v oblasti produktového dizajnu,“ hovorí Slavomír Vaškovič, Head of Marketing CZ/SK LG Electronics a dopĺňa: „Naším záväzkom je pokračovať v hľadaní podstaty produktov LG na základe dôkladného pochopenia požiadaviek zákazníkov.“

Projektor LG CineBeam Laser 4K.

Spoločnosť LG tiež získala ďalších 19 ocenení Red Dot, ktorá zahŕňala rad spotrebičov, ako kuchynskú prémiovú zostavu s chladničkou LG Signature Kitchen Suite, robotický vysávač Code Zero R9 a čističku vzduchu. Spoločnosť získala uznanie tiež za produkty z oblasti domácej zábavy, ako je LG SIGNATURE OLED TV, najmodernejšie monitory UltraWide a tiež za vlajkové modely smartfónov G6 a V30. Takisto za netradičný, ale o to viac pútavý systém domácej starostlivosti o pleť LG Pra.L a prenosnú tlačiareň fotografií Pocket Photo Printer.

Termín dostupnosti produktov na českom a slovenskom trhu zatiaľ nebol stanovený.

LG opäť získalo najprestížnejšie ocenenie na Red Dot Awards 2018

(Zdroj: Tlačová správa LG)