Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Úplne bezdrôtové slúchadlá TicPods Free s dotykovým ovládaním

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
19. 4. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Čínska spoločnosť Mobvoi má za sebou úspešný start-up projekt cenovo dostupných inteligentných hodiniek TicWatch a teraz sa jej vývojári pustili do ďalšieho nositeľného zariadenia v podobe úplne bezdrôtových slúchadiel do uší s názvom TicPods Free. Tie sa vyznačujú dotykovým ovládaním a ďalšími šikovnými funkciami. Po dizajnovej stránke by sa dali prirovnať k slúchadlám Apple AirPods, no samozrejme za oveľa prívetivejšiu cenu.

Bezdrôtové slúchadlá do uší TicPods Free so zabudovaným mikrofónom sú odolné voči vode a prachu v kategórii IPX5 a ich ovládanie vyriešili vývojári prostredníctvom dotykovej plochy. Posúvaním prsta po jednej strane tejto plochy sa upravuje hlasitosť prehrávaného obsahu, dvojité poklepanie prijíma hovor zo spárovaného smartfónu alebo prehrávanie preskočí na ďalšiu skladbu. Dlhšie stlačenie dotykovej plochy slúži pre odmietnutie hovoru alebo aktiváciu hlasového asistenta z mobilného telefónu.

Bezdrôtové slúchadlá do uší TicPods Free

Slúchadlá TicPods Free komunikujú so smartfónom používateľa prostredníctvom bezdrôtovej technológie Bluetooth 4.2. Na jedno nabitie z nabíjacieho puzdra vydržia slúchadlá bežať štyri hodiny, po vložení do puzdra v pohotovostnom režime je to ďalších 14 hodín. Nabíjanie je rýchle, slúchadlá stačiť nabíjať 15 minút, aby dokázali prehrávať hudbu po dobu 85 minút.

Na rozdiel od niektorých iných bezdrôtových slúchadiel, TicPods Free prehrávajú zvuk z telefónu v obidvoch ušiach. Medzi ďalšie funkcie patrí pasívne potláčanie ruchov, izolovanie ruchov pre blokovanie zvukov z pozadia počas telefonovania, či detekcia slúchadiel v ušiach, kedy sa automaticky pozastaví prehrávanie hudby, keď používateľ vyberie slúchadlo z ucha.

Bezdrôtové slúchadlá do uší TicPods Free

Spoločnosť Mobvoi spustila start-up kampaň na portáli Indiegogo a hoci do jej skončenia zostáva vyše mesiaca, už teraz sa jej podarilo vyzbierať viac než 900 percent z požadovanej sumy 50 000 dolárov. Slúchadlá TicPods Free sa dajú získať za 79 dolárov, pričom ich plánovaná maloobchodná cena bude 129 dolárov. Distribúcia prvých kusov by sa mala začať v júli.

Bezdrôtové slúchadlá do uší TicPods Free