Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Multifunkčný systém v podobe retro rádia zvládne prehrať takmer všetko

Multifunkčný systém v podobe retro rádia zvládne prehrať takmer všetko
Autor:
Rastislav Blažek
Zverejnené:
24. 4. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Talianska spoločnosť Radio Novelli sa venuje výrobe rádií už od roku 1956 a tak jej vývojári mohli pretaviť dlhoročné skúsenosti spolu s modernými technológiami do nového multifunkčného zábavného systému s dotykovým displejom a systémom Android, ktorý svojim retro dizajnom nápadne pripomína prenosné rádio z minulého storočia.

Zariadenie Radio Novelli 4G Radio disponuje samozrejme FM rádiom, no do zbierky pridáva digitálne vysielanie DAB a tiež všetky možné internetové rádiá cez Wi-Fi pripojenie v domácnosti. Zaujímavosťou je pritom takzvané Komerčné tlačidlo. Ak sa používateľovi páči daná skladba, stlačí toto tlačidlo a bez prerušenia prehrávania môže skladbu zakúpiť a pridať do svojej zbierky. Ako už názov napovedá, rádio sa neobmedzuje len na Wi-Fi sieť a tak si používateľ môže svoju obľúbenú hudbu vychutnať aj prostredníctvom mobilného dátového pripojenia 4G, ktoré môže pochádzať zo štandardnej LTE SIM karty.

Multifunkčné retro rádio Radio Novelli 4G Radio.

Aby toho nebolo málo, používateľ môže oprášiť svoju zbierku CD a DVD nosičov a vďaka zabudovanému 7 palcovému displeju si môže púšťať filmy z DVD alebo videá z portálu YouTube. Displej spolu s webovou kamerou a dvomi mikrofónmi poslúži aj pre videohovory. Zariadenie prinesie zábavu aj ako karaoke systém. To všetko funguje na operačnom systéme Android, takže rádio môže pracovať s takmer každou streamingovou službou hudby a videa. Používateľ pritom môže využiť hlasové ovládanie, stačí povedať meno speváka, či piesne a rádio vám s radosťou prehrá jeho skladby.

V prednej časti nájdeme dva aktívne a jeden pasívny reproduktor spolu so zabudovaným zosilňovačom triedy D. Takže aj kvalita po zvukovej stránke by mala byť dostatočná.

Radio Novelli 4G Radio bude dostupné v červenej, bielej alebo čiernej farbe od 7. mája cez stránku výrobcu a portál Amazon. Stanovená cena 1 000 EUR však môže byť mierne odstrašujúca.

Multifunkčné retro rádio Radio Novelli 4G Radio.