Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

43 palcový 4K monitor Philips sa chváli najvyššou certifikáciou HDR

43 palcový 4K monitor Philips sa chváli najvyššou certifikáciou HDR
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
2. 5. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Pokiaľ máte počítač nielen na prácu, ale slúži vám aj ako zábavné centrum alebo herný stroj, určite oceníte vysoké rozlíšenie, kvalitu zobrazenia a veľkú uhlopriečku monitora. Všetky tieto parametre nadmieru spĺňa nový monitor od spoločnosti Philips s označením Momentum 436M6VBPAB 4K HDR Quantum Dot, ktorého masívny 43 palcový displej získal ako prvý certifikáciu VESA DisplayHDR 1000. To znamená, že sa používateľ tohto monitora môže tešiť na ostré, jasné zobrazenie v reálnych farbách.

Novú otvorenú certifikáciu DisplayHDR spustila spoločnosť VESA minulý rok, ktorej cieľom je stanovenie konzistentných výkonových štandardov pre displeje s technológiou High Dynamic Range. V rámci špecifikácií sa testujú také veci, ako je jas, farebný gamut, bitová hĺbka a čas odozvy. Oznámený monitor Momentum sa pritom stal prvým monitorom na svete s certifikáciou VESA DisplayHDR 1000.

Monitor Philips Momentum 436M6VBPAB 4K HDR Quantum Dot má maximálny jas až do 1000 cd / m2, ktorý zodpovedá mnohým televízorom vyššej cenovej kategórie a mal by priniesť jasnejšie zobrazenie a lepší kontrast. Spoločnosť Philips tvrdí, že spojenie s jej technológiou Ambiglow, ktorá vytvára farebné osvetlenie za monitorom zhodujúce sa s farbami a akciou na obrazovke, povedie k neuveriteľnému zážitku zo sledovania zábavného obsahu. Ak k tomu pridáme technológiou Quantum Dot Colour, malo by ísť o zobrazenie lahodiace nášmu oku.

Monitor Philips Momentum 436M6VBPAB 4K HDR Quantum Dot je prvým monitorom na svete s certifikáciou VESA DisplayHDR 1000.

Užitočnou funkciou pre používateľov môže byť technológia MultiView, ktorá umožní k monitoru súčasne pripojiť počítač a notebook. Pracovná plocha sa rozdelí medzi dva zdroje, vďaka čomu môže používateľ napríklad naraz kontrolovať, čo sa deje na sociálnych sieťach popri sledovaní obľúbeného filmu.

Nový monitor Philips Momentum 436M6VBPAB 4K HDR Quantum Dot bude k dispozícii od polovice roka za cenu 999,99 dolárov.

Monitor Philips Momentum 436M6VBPAB 4K HDR Quantum Dot má maximálny jas až do 1000 cd / m2, ktorý zodpovedá mnohým televízorom vyššej cenovej kategórie a mal by priniesť jasnejšie zobrazenie a lepší kontrast.