Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Čelová LED lampa zo silikónu sa chváli lepšími vlastnosťami

Čelová LED lampa zo silikónu sa chváli lepšími vlastnosťami
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
14. 5. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Austrálska spoločnosť Knog sa rozhodla vniesť trocha inovácií aj do produktov, akými sú čelové LED lampy, ktoré majú zvyčajne elastické látkové popruhy. Nová čelová LED lampa s názvom Bandicoot má popruh vyrobený zo silikónu, váži len 49 gramov a je vodotesná. Osvetlenie navyše prináša viacero užitočných režimov nielen pre turistov.

Bežné čelové lampy majú popruh na hlavu vyrobený z elastickej látky, ktorá však časom môže stratiť svoje elastické schopnosti. Ďalšou nepríjemnosťou môžu byť dlhé vlasy používateľa, ktoré v takomto popruhu ľahko uviaznu. Navyše býva čelová lampa zvyčajne zavesená na vešiaku, kde sa môže zamotať do nejakých vecí. Nič z uvedeného by však údajne nemal byť problém pre novú čelovú LED lampy Bandicoot.

Čelová LED lampa Bandicoot má popruh vyrobený zo silikónu, ktorý by nemal v priebehu času strácať svoju rozťažnosť.

Tá je na rozdiel od elastickej textílie vybavená nastaviteľným popruhom vyrobeným z pevného silikónu, ktorý by v priebehu času nemal strácať svoju rozťažnosť. Matný a hladký povrch silikónu by tiež nemal spôsobovať uviaznutiu vlasov nositeľa. Samotné LED osvetlenie je pevne uhniezdené v popruhu a namiesto nakláňania svetlometu nahor či nadol stačí, aby si používateľ stlačením tlačidla vybral medzi štyrmi režimami LED svietenia.

Patrí sem stredne dlhé osvetlenie do diaľky, ktoré má svietivosť viac ako 100 lúmenov, dvojica eliptických lúčov pre široké osvetlenie okolia, červený lúč jemného svetla pre nájdenie cesty v noci bez rušenia ostatných a pásik LED diód s teplou farbou smerujúcou nadol, ktoré môžu poslúžia na čítanie alebo ako indikátor nabitia vstavenej lítium-polymérovej batérie. Tá sa nabíja prostredníctvom USB portu a jej výdrž na jedno nabitie je udávaná na dve hodiny používania.

Silikónová čelová LED lampa Bandicoot váži len 49 gramov a je vodotesná.

Silikónová čelová LED lampa Bandicoot sa dá získať cez prebiehajúcu start-up kampaň na portáli Kickstarter za finančnú podporu vo výške 29 AUD (asi 18,31 EUR). Plánovaná maloobchodná cena je 44,95 AUD (približne 28,38 EUR). Dodávka prvých kusov pre podporovateľov kampane by sa mala začať v novembri.

Samotné LED osvetlenie je pevne uhniezdené v popruhu a namiesto nakláňania svetlometu nahor či nadol stačí, aby si používateľ stlačením tlačidla vybral medzi štyrmi režimami LED svietenia.