Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Krása a inteligencia: Nový Honor 10 prišiel na Slovensko

Krása a inteligencia: Nový Honor 10 prišiel na Slovensko
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
16. 5. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Značka smartfónov Honor uviedla na náš trh svoju novú vlajkovú loď Honor 10. Dizajnový telefón bol uvedený 15. mája v Londýne. Honor 10 s 5,84" bezrámčekovým displejom má duálny fotoaparát, ktorý pri fotení využíva druhú generáciu umelej inteligencie, USB-C port, ultrazvukovú čítačku odtlačkov prstov pod sklom a taktiež 3,5mm audio konektor. Výkon zaisťuje 4GB operačná pamäť, ktorú doplňuje 64GB alebo 128GB interná pamäť. Nová vlajková loď Honor 10 je v predaji od 16.mája za cenu 439 € za 64GB verziu a 499 € za 128GB verziu.

„Veríme, že recept na úspech je jednoduchý, a to dať zákazníkom veľmi dobrý produkt! Preto každý deň tvrdo pracujeme,“ hovorí George Zhao, prezident spoločnosti Honor. „V spolupráci s mladými ľuďmi z celého sveta chceme dať životnému štýlu nový rozmer. To práve oni sú našou inšpiráciou,“ dodáva Zhao.

Honor na trh prináša dve unikátne technológie. Tou prvou je pokročilá technológia umelej inteligencie AI 2.0, ktorá je zabudovaná do duálnej kamery smartfónu. Druhou je potom dizajn CMF a 3D sklenený chrbát s nano-optickým povrchom skladajúcim sa z 15 vrstiev jagavej farby. Výsledkom je dizajn, ktorý zaujme farebnými zábleskami z každého uhla.

Smartfón Honor 10.

Vycibrený dizajn a kvalitný displej

 

Honor 10 má dizajnové sklenené telo. Chrbát telefónu zdobí pôsobivý efekt odrazu svetla. 2.5D zakrivenie displeja potom len podtrhuje oblý, elegantný vzhľad telefónu, ktorý presne padne do ruky.

Na štýlových farbách sa podieľalo Paris Aesthetics Center, kde vytvorili ich zaujímavé kombinácie. Honor 10 sa zatiaľ na našom trhu objaví celkom v troch farebných prevedeniach. Napríklad v modrom variante s prechodom do jemne fialovej. Ďalší je strieborný meniaci sa do svetlo modrej, ktorá pôsobí dojmom luxusu a jednoduchosti. Posledným variantom je elegantne čierna farba.

Honor 10 má 5,84" vyhryznutý Full HD displej s rozlíšením 2280 x 1080 px a pomerom strán 19:9. Moderné vyhryznutie ešte rozširuje plochu displeja, ale je možné ho softwarovo zrušiť a využiť klasickú plnú lištu.

Smartfón Honor 10.

Umelá inteligencia vo fotoaparáte nastavuje nové hranice

 

Zadnej strane telefónu dominuje duálny fotoaparát s rozlíšeniami 24 + 16 MPx, ktoré zachycujú obraz v živých detailoch. Fotoaparát využíva umelú inteligenciu, ktorá rozlíši viac ako 500 scén v reálnom čase a vo 22 kategóriách. Vďaka umelej inteligencii dokáže algoritmus prepojiť fotené objekty s optimálnym nastavením fotoaparátu podľa kontextu konkrétnej snímky. Rozozná tak napríklad západ slnka, portrét, rastliny, zvieratá, sneh alebo napríklad jedlo.

Honor 10 prichádza s lepším rozpoznávaním tváre a pomocou umelej inteligencie využíva 3D portrétne osvetlenie. Profesionálne svetelné efekty ako sú mäkké, umelé, klasické či scénické osvetlenie a osvetlenie typu Butterfly možno behom fotenia portrétu taktiež využiť. Výsledný portrét tak vyzerá ako vytvorený v štúdiu.

Predný 24MPx fotoaparát taktiež využíva umelú inteligenciu. Aj pri slabom osvetlení možno vyfotiť ostré snímky vďaka vylepšenému snímaču citlivému na svetlo, a taktiež vďaka technológii osvetlenia 4 v 1. Taktiež s predným fotoaparátom môžu používatelia vytvoriť profesionálne fotografie.

Umelá inteligencia sa od fotenia presúva tiež do galérie fotografií. Teraz bude možné fotografie triediť do rôznych skupín a galériu ovládať pomocou hlasu a gest.

Smartfón Honor 10.

Odomykanie telefónu rýchlo a bezpečne

 

Spoľahlivá ultrazvuková čítačka odtlačkov prstov sa skrýva pod sklom na prednej strane telefónu a umožní jeho bleskurýchle odomknutie dokonca aj mokrou rukou. Telefón je možné taktiež bezpečne odomknúť pomocou bezchybného a bleskového rozpoznania tváre.

Rýchlejší a chytrejší smartfón

 

Smartfón poháňa osemjadrový procesor Kirin 970, ktorému sekunduje 4GB RAM. Interná pamäť telefónu prichádza vo dvoch variantoch - 64 GB a 128 GB. Výdrž telefónu zaistí batéria s kapacitou 3400 mAh.

Smartfón Honor 10.

Smartfón beží na najnovšom Androide 8.1 Oreo

 

s nadstavbou používateľského rozhrania EMUI 8.1. Honor 10 využíva USB-C rozhranie. Samozrejmosťou je plná podpora LTE vo všetkých lokálnych pásmach. Telefón ovláda systém Dual SIM alebo taktiež technológiu NFC.

Lokálna dostupnosť

 

Predaje Honor 10 na Slovensku začnú 16. mája, a to s cenovkou 439 € za 64GB verziu a 499 € za 128GB verziu. Telefón bude možné zakúpiť u predajcov Alza.sk, NAY, Datart, TPD, Okay, Mall.sk, hej.sk a taktiež u operátora O2 SK.

Smartfón Honor 10.

(Zdroj: Tlačová správa Honor)