Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

S týmto elegantným dreveným nožom sa tak ľahko neporežete

S týmto elegantným dreveným nožom sa tak ľahko neporežete
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
16. 5. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Kovové alebo oceľové nože nám v kuchyni pomáhajú od nepamäti, v poslednom období sa pridali nože keramické a aj tie sa rýchlo uchytili. No čo by ste povedali na kuchynský nôž vyrobený dreva? Práve taký vytvoril kanadský dizajnérsky dom Maison Milan. Tento štýlový drevený kúsok s jednoduchým názvom Knife pomôže s prípravnými prácami v kuchyni a jeho veľká plocha sa dá použiť aj na nabratie nasekaných surovín.

Tento unikátny kuchynský nôž má čepeľ vyrobenú z masívu tvrdého orechu, ktorá je pripevnená k rukoväti zo zliatiny. Spodok rukoväte má veľkú a rovnú plochu, ktorá sa dá použiť napríklad na rozdrvenie soli, korenia alebo orechov. Okrem toho sa vďaka tejto rukoväti dá Knife položiť na miesto vo vertikálnej polohe bez nutnosti akejkoľvek podpory.

Kuchynský nôž Knife od spoločnosti Maison Milan má čepeľ vyrobenú z masívu tvrdého orechu, ktorá je pripevnená k rukoväti zo zliatiny.

Napriek svojmu nekonvenčnému tvaru a použitému materiálu s tupším ostrím v porovnaní s klasickými nožmi, jeho tvorcovia tvrdia, že nôž dokáže ľahko nakrájať a narezať zeleninu. Návrhári tiež tvrdia, že optimalizovali aj šírku drevenej čepele, aby používateľ mohol čo najefektívnejšie nabrať nasekané prísady a vložiť ich do hrnca či panvice.

Spodok rukoväte má veľkú a rovnú plochu, ktorá sa dá použiť napríklad na rozdrvenie soli, korenia alebo orechov.

Drevený nôž Knife je štýlovým kuchynským nástrojom, ktorý je tiež o niečo bezpečnejší pre vás, aj pre zvedavé deti, ako bežná oceľová čepeľ. Knife sa už predáva prostredníctvom webových stránok spoločnosti Maison Milan za cenu 97 dolárov.

Návrhári optimalizovali šírku drevenej čepele, aby používateľ mohol čo najefektívnejšie nabrať nasekané prísady a vložiť ich do hrnca či panvice.