Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Nový vreckový projektor Sony sa chváli výrazne vyšším jasom

Nový vreckový projektor Sony sa chváli výrazne vyšším jasom
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
24. 5. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Japonská spoločnosť Sony predstavila svoj najnovší vreckový projektor MP-CD1, ktorý je priamym nástupcom predchádzajúceho modelu MP-CL1A. Novinka si prináša technológiu Intellibright DLP od spoločnosti Texas Instruments, vďaka ktorej sa môže projektor pochváliť vyšším jasom. Na druhej strane však výrobca z neznámych dôvodov okresal rozlíšenie.

Vreckový projektor Sony MP-CD1 má rozmery 83 × 16 × 150 mm a váži 280 gramov. Je teda o niečo väčší a ťažší ako jeho starší súrodenec MP-CL1A. Čo je však zvláštne, zmenšilo sa rozlíšenie projektora. Model MP-CD1 má rozlíšenie len 854 x 480 pixlov, zatiaľ čo starší model MP-CL1A je schopný premietať obsah v rozlíšení 1920 x 720 pixlov.

Vreckový projektor Sony MP-CD1.

Hoci má nový miniatúrny projektor väčšiu batériu s kapacitou 5 000 mAh, pri plnom nabití poskytne výdrž asi na dve hodiny prevádzky. Je to z dôvodu nového projekčného systému Intellibright DLP od spoločnosti Texas Instruments, ktorý nahradil systém Laser Beam Scanning z predchádzajúceho modelu. Technológia DLP v prevedení Intellibright totiž prináša projektoru svietivosť 105 ANSI lúmenov.

Vreckový projektor Sony MP-CD1.

Vo výbave MP-CD1 nájdeme všetko potrebné, čo od miniatúrneho projektora môžeme očakávať. Patrí sem bezdrôtové pripojenie Bluetooth pre prepojenie so smartfónom, automatická korekcia skosených strán či veľká uhlopriečka premietacej plochy až 304 centimetrov zo vzdialenosti len 3,4 metra.

Vreckový projektor Sony MP-CD1 je už k dispozícii za cenu 399,99 dolárov. Za rovnakú sumu sa predáva aj starší model MP-CL1A a tak je len na samotnom spotrebiteľovi, či uprednostní výrazne vyšší jas alebo radšej siahne po vyššom rozlíšení.

Vreckový projektor Sony MP-CD1.