Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Zrkadlo HiMirror vám môže napovedať, ako byť čoraz krajším

Zrkadlo HiMirror vám môže napovedať, ako byť čoraz krajším
Autor:
Rastislav Blažek
Zverejnené:
23. 7. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

No titulok je trochu nadnesený, ale naozaj toto digitálne zrkadlo dokáže spraviť celkom zaujímavé analýzy tváre, ale pekne od začiatku. Celý projekt odštartovala túžba Simona Shena, riaditeľa jednej taiwanskej vývojárskej spoločnosti, priniesť po všelijakých robotoch a 3D tlačiarňach niečo, čo by sa páčilo aj jeho žene. Respektíve, čo by vedela využiť. Navrhol teda váhu, ktorá je rovno ukrytá v rohožke do kúpeľne. Problém však nastal, keď váha mala poslať údaje na smartfón. Simon vtedy začal rozmýšľať ako takúto inteligentnú výpočtovú jednotku nejako ukryť v kúpeľni. A tak vznikla idea pre zrkadlo HiMirror.

Pod polopriehľadným zrkadlom HiMirror sa ukrýva 14 palcový displej, ktorý dokáže zobraziť údaje odčítané z vašej tváre. Na to, aby zrkadlo tak povediac „videlo“, používa Full HD kameru umiestnenú v jeho hornej časti. Preto sa vám len stačí postaviť pred takmer pol metrovú zrkadlovú plochu a kamera po chvíli vyhodnotí stav vašej pleti. Používa na to pokročilý program analýzy pleti. Ten dokáže rozpoznať vrásky, kruhy pod očami, čierne bodky, vyrážky, opuchy tváre.

Pod polopriehľadným zrkadlom HiMirror sa ukrýva 14 palcový displej, ktorý dokáže zobraziť údaje odčítané z vašej tváre.

Poviete si možno, na čo treba? Veď to viem aj voľným okom. Pointa je nakoniec v pravidelnosti. Ak každý deň pozriete do zrkadla HiMirror, ukáže vám, či majú kruhy progresívny alebo regresívny posun a to isté platí pre ostatné sledované atribúty. Ak teda pre krásu svojej pleti niečo robíte, zistíte či to má účinok oveľa skôr, ako by ste to odhalili voľným okom. Displej vám potom dokonca ukáže graf vývoja pre jednotlivé parametre, aby ste aj vizuálne videli vaše napredovanie.

Zrkadlo HiMirror dokáže rozpoznať vrásky, kruhy pod očami, čierne bodky, vyrážky, opuchy tváre. Ak každý deň pozriete do zrkadla, ukáže vám, či majú kruhy progresívny alebo regresívny posun a to isté platí pre ostatné sledované atribúty.

Všetky takto získané údaje sú porovnávané cez takzvané Big Data servery, ktoré zbierajú tieto informácie z celého sveta. Tiež nemenej zaujímavou funkciou je kontrola make-upu. Toto digitálne zrkadlo totižto dokáže nasimulovať rôzne druhy svetla a vy tak môžete vidieť, ako váš make-up bude vyzerať za denného svetla, či napríklad pod svetlami reflektorov v divadle.

Ovládanie zrkadla je možné aj gestami, čím predídete zamastenému, zle čitateľnému povrchu. Zrkadlo HiMirror pritom rozpozná až sedem používateľov, takže pri klasickej veľkosti rodiny na žiaden limit nenarazíte.

Displej vám potom dokonca ukáže graf vývoja pre jednotlivé parametre, aby ste aj vizuálne videli vaše napredovanie.