Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Brydge dokáže pomyselne premostiť tablet s notebookom

Brydge dokáže pomyselne premostiť tablet s notebookom
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
24. 7. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Tablet je veľmi univerzálny spoločník a viacerých používateľov určite teší, že sa na ňom dajú hrať čoraz populárnejšie mobilné hry či pozerať filmy vo vysokej kvalite. A vďaka solídnemu výkonu dokonca aj spraviť časť práce. Jediná drobná nepohodlnosť je písanie na zobrazenej digitálnej klávesnici. Zakrýva skoro polovicu obrazovky a ľahko sa spraví preklep. Na to sa však dá časom zvyknúť. No a čo keby ste si zvykať nemuseli?

Tento chrobák sa pomyselne dostal do hlavy vývojárom z Brydge. Táto americká firma, ktorá už úspešne spustila nejeden Kickstarterový projekt, sa usadila v odvetví špecializujúcom sa na podporu tabletov, konkrétne iPadov. Tu však musíme doplniť poznámku, že do hľadáčika sa im dostal aj veľmi úspešný model Microsoft Surface. Chlapci teda zmajstrovali klávesnicu k iPadu. A to presne na mieru.

Štýlová a kvalitná klávesnica Brydge pre Apple iPad.

Klávesníc je veľa druhov a ten trh sa zdá byť vyčerpaný. Aj preto v Brydge stavili na kvalitu. Už na prvý pohľad teda zaujme hliníkový povrch tela klávesnice. Pôsobí solídne a ladí s telom tabletu. Zaujímavo je vyriešené aj upevnenie samotného tabletu, či teda konkrétne iPadu. Dve svorky po okrajoch nielen tablet bezpečne držia, ale dovoľujú aj naklonenie jeho obrazovky až do 180°. Len pre porovnanie, originálna Apple Smart Keyboard klávesnica je plastová a uhol pozerania je nastavený fixne.

Dve svorky po okrajoch nielen tablet bezpečne držia, ale dovoľujú aj naklonenie jeho obrazovky až do 180°.

Jednotlivé klávesy majú krátky zdvih a sú podsvietené. V prípade potreby si teda viete nastaviť až tri úrovne svietivosti. Na klávesnici sa dokonca nachádzajú aj klávesy špecialne určené pre systém iOS. Samotné spojenie klávesnice Brydge s iPadom má na starosti zabudovaná bezdrôtová technológia Bluetooth. Klávesnica nie je teda prepojená a ani napájaná priamo z iPadu, ale má vlastnú batériu. Tá podľa výrobcu vydrží 3 až 12 mesiacov, podľa intenzity používania. Ak však cestujete často a nie každá cesta je cez civilizovanú dopravu, Brydge ponúka aj zadný kryt na iPad, ktorý je navrhnutý tak, aby presne rešpektoval úchyty klávesnice.

Týmto spôsobom si premeníte malý nenápadný tablet na mobilné zariadenie na štýl notebooku.

Na klávesnici sa dokonca nachádzajú aj klávesy špecialne určené pre systém iOS.