Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Super mobilné minikino Arovia SPUD sa šikne nielen na cestách

Super mobilné minikino Arovia SPUD sa šikne nielen na cestách
Autor:
Rastislav Blažek
Zverejnené:
25. 7. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Sú nápady, ktoré sú tak šialené, až sú zaujímavé a vtedy sa neoplatí zaoberať skutočnou praktickosťou, ale si len užívať, že vôbec niekto niečo také priviedol k životu. SPUD od spoločnosti Arovia patrí presne do tejto kategórie. Prosto prenosné kino plátno. No možno je kino plátno silné slovo, pretože SPUD má maximálnu uhlopriečku 24 palcov. Je to však mobilné premietacie stanovisko.

Miniatúrne mobilné kino SPUD si však muselo prejsť dlhú cestu, než vôbec mohlo začať bojovať o priazeň verejnosti. Tak napríklad prvý problém, ktorý museli v Arovii vyriešiť, bola jeho veľkosť. Toto prenosné plátno aj s projektorom má po zbalení rozmery bežnej knihy. To je dostatočne malá veľkosť, aby sa tento produkt uplatnil aj v teréne, pretože prenosnosť mysleli tvorcovia doslovne. Či už teda idete stanovať alebo chcete pozerať video niekde v meste, SPUD dokážete využiť všade.

Miniatúrne prenosné kino plátno s projektorom Arovia SPUD.

Jednoducho ho rozbalíte a pripojíte k tabletu či smartfónu. Film tak potom nesledujete na maličkej niekoľko palcovej obrazovke telefónu, ale pekne pohodlne na trištvrte metrovom plátne. Plátno je špeciálne vyvinuté pre tento účel, totiž ak by ste bežné premietacie plátno takto skladali a rozkladali, ostanú na ňom, akoby pokrčené čiary. Prosto presne by ste videli miesta, kde bolo plátno zložené. Plátno ktoré má SPUD je však dokonale nekrčivé a tak nič nebude rušiť kvalitu sledovania.

Miniatúrne prenosné kino plátno s projektorom Arovia SPUD.

Projektor si tiež musel prejsť úpravou na mieru. Hlavne jeho optika. Štandardný miniprojektor nedokázal na takú vzdialenosť pokryť celú uhlopriečku. Museli preto nastúpiť šikovné mozgy z Arovie a vyriešiť tento problém. Podarilo sa im projektor zminimalizovať a optiku rozšíriť natoľko, že aj pri vzdialenosti od plátna pod 30 centimetrov vie dodať správnu informáciu po celom 24 palcovom povrchu, a to neskreslene. Projektor sa dokáže spojiť so smartfónom cez bezdrôtový adaptér , alebo cez HDMI kábel. Ten v mikro podobe niektoré zariadenia podporujú.

No získať takto v podstate dvoj-monitorové riešenie pri ceste s notebookom vôbec neznie zle. A ani pohodlné sledovanie nahraných zážitkov zo smartfónu kdesi pod hviezdami.

Miniatúrne prenosné kino plátno s projektorom Arovia SPUD.