Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Zubná kefka Magik premení umývanie zubov na zábavnú mobilnú hru

Zubná kefka Magik premení umývanie zubov na zábavnú mobilnú hru
Autor:
Rastislav Blažek
Zverejnené:
1. 8. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Deti zväčša nemajú radi povinnosti a také každodenné umývanie zubov je v ich očiach nudná rutina. Spoločnosť Kolibree sa rozhodla ušetriť nervy rodičov a využila na to práve detskú hravosť. Ich kefka Magik totiž vďaka zabudovanému gyroskopu a akcelerometru funguje ako taký herný joystick a dieťa sa tak počas umývania zubov s jej pomocou hrá mobilnú hru na tablete alebo smartfóne.

Výrobca si však uvedomil, že jedna hra problém nerieši, a preto vyvinul hneď tri, ktoré sa dajú obmieňať a dieťa si v nich zlepšuje svoje skóre. Napríklad hru Pirátsky ostrov. Na ňom je 16 úrovní, respektíve misií, cez ktoré sa dieťa musí dostať ku kapitánovi Black Beardovi. Počas umývania, ak dieťa nasleduje inštrukcie, tak má možnosť zozbierať zlate mince. Za tie si môže kupovať nové lode a vybavenie. Hra je nastavená tak, že ak si dieťa umýva zuby dvakrát do dňa po dve minúty, prejde ju za zhruba tri mesiace.

Zubná kefka Magik zmení umývanie zubov na zábavu prostredníctvom mobilnej hry.

Druhá hra zasa pripomína známu postavičku Crash Bandicoot, ale v úlohe bežiacej postavičky, je buď chlapček, alebo dievčatko. Ak si dieťa umýva zuby správne, tak v hre beží po takzvanej ideálnej stope a zozbiera najviac mincí. Ovládanie je spravené cez grafiku úst rozdelených do ôsmich zón, pričom v aplikácii sa vždy zóna, ktorú treba umývať, prefarbí na fialovo.

Zubná kefka Magik vďaka zabudovanému gyroskopu a akcelerometru funguje ako taký herný joystick.

Poslednou aplikáciou je hra nazvaná rovnako ako samotná zubná kefka, a to Magik. Táto hra na rozdiel od predošlých dvoch využíva rozšírenú realitu (Augmented reality). Dieťa má pri umývaní zubov smartfón ako zrkadlo pred sebou. Tam vidí kreslenú simuláciu svojich zúbkov, ktoré ale napadli zákerné baktérie. Správnym umývaním baktérie zmiznú a hráč získava odmeny v podobe rôznych predmetov, či skôr doplnkov, ktoré si môže virtuálne „nasadiť“ na tvár. V ponuke sú rôzne šialené okuliare či čiapky. Všetko s morskou tematikou.

Správny návyk umývania zubov je investícia do budúcnosti. Vedci totižto zistili, že čím neskôr vypadnú mliečne zuby, tým lepšie sa vytvaruje chrup v dospelosti.

K dispozícii sú tri mobilné hry, ktoré sa dajú obmieňať a dieťa si v nich zlepšuje svoje skóre.