Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Honor Play prináša nadštandardný výkon v dostupnom balení

Honor Play prináša nadštandardný výkon v dostupnom balení
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
31. 8. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Značka smartfónov Honor na trh v rámci veľtrhu IFA 2018 oficiálne predviedla svoj nový smartfón Honor Play. Telefón s 6,3" FullView displejom zaujme predovšetkým skvelým výkonom. Smartfónu nechýba duálny 16 + 2MPx fotoaparát s využitím umelej inteligencie. Poteší taktiež skvelým pomerom ceny a výkonu. Na našom trhu je k dispozícii za 329 eur.

Prvotriedny výkon a nové technológie

 

Honor Play prichádza na trh s dvoma špičkovými technológiami. Prvá z nich je GPU Turbo, ktorá výrazne zvyšuje výkon spracovania obrazu a priemernú rýchlosť snímania na maximum. Táto technológia sa tak prejaví predovšetkým pri hraní hier. Tou druhou je pokročilá technológia umelej inteligencie, ktorá je zabudovaná v hlavnom aj selfie fotoaparáte.

Telefón je poháňaný výkonným osemjadrovým procesorom Kirin 970, ktorému sekunduje 4GB RAM. Interná pamäť telefónu je 64 GB. Pamäť možno rozšíriť o 256GB microSD.

Batéria s kapacitou 3750 mAh zaistí naozaj dlhú výdrž telefónu. Pri sledovaní videí vydrží telefón nabitý viac ako 15 hodín.

4D hráčsky zážitok budú mať používatelia vďaka technológii Smart Shock. Tá rozpozná na 30 rôznych herných scenárov a inteligentne ich doplňuje o vibrácie ako pri hraní na hernej konzole. Celkový dojem potom podčiarknu 3D zvukové efekty, ktoré používateľa vtiahnu do hry.

Smartfón Honor Play.

Dizajnové prevedenie s vykrojeným displejom

 

Honor Play má štíhle, zaoblené celokovové telo. Je k dispozícii v klasickej modrej, čiernej a novo aj vo fialovej farbe.

Telefón disponuje 6,3" FullView FHD+ displejom s vykrojením a rozlíšením 2340 x 1080 px. Pomer obrazovky k telu je 89 %. Moderné vykrojenie ešte viac rozširuje plochu displeja, ale je možné ho softwarovo zrušiť a využiť klasickú plnú lištu.

„Honor prichádza na trh s unikátnym herným modelom. Honor Play je prvý telefón, ktorý ponúkne používateľom naozaj jedinečný zážitok z hrania hier,“ hovorí George Zhao, prezident spoločnosti Honor. „Stále sa snažíme vytvárať nové a inovatívne produkty. Honor Play je odpoveďou na dopyt po rýchlom a výkonnom hernom telefóne,“ dodáva George Zhao.

Spoločný záujem o výkon a rýchlosť viedol ku vzniku spolupráce Honor so spoločnosťou Audi. Audi R8 a Honor Play prinášajú rýchlosť, ktoré prekonávajú limity. Honor bude oficiálnym partnerom pohára Audi Sports R8 LMS.

Smartfón Honor Play.

Umelá inteligencia pri fotení

 

Zadná strana telefónu sa pýši duálnym fotoaparátom. Jedná sa o kombináciu 16MPx a 2MPx snímača s využitím technológie AI. Tá rozpozná viac ako 500 scén v reálnom čase a v 22 kategóriách. Vďaka umelej inteligencii dokáže algoritmus prepojiť fotené objekty s optimálnym nastavením fotoaparátu podľa kontextu konkrétnej snímky. V rovnakom čase tak rozozná a zvýrazní rôzne časti toho, čo snímate. Taktiež predný 16MPx fotoaparát využíva umelú inteligenciu, a to predovšetkým detekciu pohybu a inteligentné rozpoznávanie snímok.

Odomykanie tvárou, NFC alebo USB-C port

 

Spoľahlivá čítačka odtlačkov prstov umiestnená na zadnej strane umožňuje telefón bleskurýchle odomknúť. Telefón možno bezpečne odomknúť taktiež pomocou rozpoznania tváre. Umelá inteligencia umožňuje bezchybné odomknutie aj pri zhoršených svetelných podmienkach.

Smartfón beží na Androide 8.1 Oreo s nadstavbou používateľského rozhrania EMUI 8.2. Honor Play využíva USB-C rozhranie. Samozrejmosťou je plná podpora LTE vo všetkých lokálnych pásmach. Telefón ovláda systém dualSIM alebo technológiu NFC.

Smartfón Honor Play.

Lokálna dostupnosť

 

Predaje Honor Play na Slovensku začali v auguste, a to s cenovkou 329 eur. Telefón bude možné zakúpiť u predajcov Alza.sk, NAY, Datart, TPD, Okay, Mall.sk, hej.sk a taktiež u operátora O2 SK.

Od septembra bude ku kúpi taktiež Honor Play v exkluzívnej červenej edícii, a to len na Alza.sk alebo v predajni Datart.

Smartfón Honor Play.

(Zdroj: Tlačová správa Honor)