Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Razer má v talóne ultra prenosný herný notebook Blade Stealth

Razer má v talóne ultra prenosný herný notebook Blade Stealth
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
7. 12. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Razer sa rozhodla vytvoriť ešte prenosnejšiu verziu svojho herného notebooku Blade, ktorý vydala začiatkom roka. Novinka s názvom Blade Stealth sa okrem maximálnej portability môže pochváliť aj vysokým herným výkonom. Notebook môže mať Full HD alebo 4K displej s uhlopriečkou 13,3 palca, obsahuje procesor Intel Whisky Lake a pýši sa pôsobivou výdržou batérie až 13 hodín.

Herný notebook Razer Blade Stealth má 13,3 palcový displej, ktorý môže byť buď dotykový v rozlíšení 4K s až 100 percentnou farebnou škálou sRGB, alebo bezdotykový v rozlíšení Full HD. Obe verzie majú dizajn Micro Edge, ktorý zúžil okraje okolo displeja len na 4,6 milimetrov a displeje sú už vopred nakalibrované tak, aby poskytovali optimálnu farebnú presnosť.

Najslabšia konfigurácia s Full HD displejom má síce len grafický čip Intel UHD Graphics 620, no ďalšie modely s Full HD a 4K displejom majú osadenú grafickú kartu Nvidia GeForce MX150 s 4 GB pamäte GDDR5. Navyše využívajú technológiu Nvidia Optimus, prepína medzi integrovanou a dedikovanou grafickou tak, aby sa maximalizoval výkon a výdrž batérie. Samotná 53,1 Wh batéria by tak na jedno nabitie mala údajne vydržať až 13 hodín prevádzky.

Herný notebook Razer Blade Stealth.

Všetky modely notebookov Blade Stealth sú poháňané 8. generáciou procesora Intel Core i7-8565U, ktorý v režime Turbo dosiahne taktovaciu frekvenciu až do 4,6 GHz. Model notebooku so 4K displejom sa môže pochváliť rýchlym úložiskom PCIe M.2 s kapacitou 512 GB a 16 GB LPDDR3 dual-channel RAM. Model s Full HD displejom a grafikou Nvidia dostala do výbavy 256 GB úložisko PCIe M.2 a 16 GB pamäte RAM. Základný model s Full HD displejom a integrovanou grafikou má 256 GB úložisko M.2 SATA a 8 GB pamäte RAM.

Herný notebook Razer Blade Stealth.

Notebooky sú vyhotovené v matnom čiernom hliníkovom tele. Konektivitu zabezpečia porty Thunderbolt 3 a USB-C, ako aj niekoľko portov USB 3.1, či bezdrôtové pripojenie Bluetooth 5.0 a 802.11ac Wi-Fi. Podsvietená klávesnica s technológiou anti-ghosting má sklenený trackpad. Ozvučenie si zobrali na starosti štyri reproduktory s podporou Dolby Atmos. Nechýba ani webová kamera s rozlíšením 720p a infračervená kamera pre prihlasovanie sa do operačného systému prostredníctvom Windows Hello.

Nové ultra prenosné herné notebooky Razer Blade Stealth sú už k dispozícii za cenu od 1 399 dolárov, podľa zvolenej konfigurácie.

Herný notebook Razer Blade Stealth.