Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Lexar vytiahol kapacitu pamäťovej SD karty až na 1 TB

Lexar vytiahol kapacitu pamäťovej SD karty až na 1 TB
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
11. 1. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Čoraz viac digitálnych fotoaparátov zvláda nakrúcanie v 4K rozlíšení. No takéto videá rýchlo zaplnia pamäťovú kartu aj s tou najvyššou kapacitou. Aby ich nebolo nutné tak často meniť, spoločnosť Lexar predstavila SD kartu Professional 633x SDXC UHS-1 s kapacitou až 1 TB.

Technológie pamäťových kariet za pomerne krátke obdobie pokročili neúprosne vpred, čo tvrdí aj spoločnosť Lexar, ktorá poukazuje na fakt, že to bolo len pred 15 rokmi, kedy bola vydaná prvá SD karta s kapacitou 1 GB. Dnešné zariadenia však majú čoraz vyššie nároky na kapacitu, nehovoriac o tom, že ešte sme si ani poriadne nezvykli na rozlíšenie 4K a už si pre nás výrobcovia pripravujú zariadenia s 8K.

Spoločnosť Lexar si pripravila pre používateľov pamäťovú kartu Professional 633x SDXC UHS-1 s kapacitou až 1 TB, ktorá im ušetrí drahocenný čas a výrazne uľahčí prácu s DSLR fotoaparátmi, HD videokamerami či s 360 stupňovými 3D kamerami, keďže vďaka veľkému úložisku nemusia SD kartu tak často meniť kartu.

Kapacitné monštrum v kategórii Class 10 využíva UHS-1, ktorá umožní rýchlosť čítania dát až 95 MB / s. No úroveň V30 / U3 poskytuje len minimálnu sekvenčnú rýchlosť zápisu dát 30 MB / s. To by napriek tomu malo stačiť pre bezproblémové nahrávanie a prehrávanie v 4K rozlíšení a ukladanie fotografií v bezstratovom formáte RAW.

Nová pamäťová karta Lexar Professional 633x je už teraz k dispozícii za cenu 499,99 dolárov.

Pamäťová karta Lexar Professional 633x SDXC UHS-1.