Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Inteligentný slzný sprej Plegium vystraší útočníka a zavolá pomoc

Inteligentný slzný sprej Plegium vystraší útočníka a zavolá pomoc
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
11. 1. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Slzný sprej Plegium Smart Pepper Spray je navrhnutý tak, aby čo najrýchlejšie poskytol potrebnú pomoc. Po vypustení spreju sám automaticky pošle núdzovým kontaktom správu, zatiaľ čo spustí hlasnú sirénu a blikajúce oslňujúce svetlá pre zastrašenie útočníka.

Slzný sprej od spoločnosti Plegium je navrhnutý ako inteligentné zariadenie a radí sa k ďalším prepojeným bezpečnostným produktom, ktoré upozornia záchranné zložky alebo blízke osoby, že používateľ sa nachádza v nebezpečenstve. Na tomto princípe fungujú napríklad senzory pre cyklistov alebo bežcov, ktoré v prípade pádu posielajú upozornenie preddefinovaným kontaktom.

Používatelia slzného spreja Plegium Smart Pepper Spray si teda v mobilnej aplikácii vopred vyplnia núdzové kontakty. Aplikácia sa so slzným sprejom spája prostredníctvom bezdrôtového pripojenia Bluetooth. Po aktivácii spreja sa vybraným kontaktom cez pripojený smartfón automaticky odošle textová správa s údajmi o lokalite cez službu Google Maps, rovnako ako sa vyšle vopred nahratá hlasová správa s cieľom upozorniť, že používateľ sa nachádza v nebezpečenstve.

Inteligentný slzný sprej Plegium Smart Pepper Spray.

Samotný slzný sprej si v rukáve nechal ešte nejaké tie esá, ktoré pomôžu na mieste rozptýliť útočníka. Zariadenie je vybavené sirénou s hlasitosťou až 130 decibelov, ktorá môže pomôcť pritiahnuť pozornosť ostatných ľudí k útočníkovi. Navyše využíva pás svetelných LED diód, ktoré vytvárajú stroboskopické svetlo pre dezorientáciu útočníka.

Inteligentný slzný sprej Plegium má dosah 3 metre a kapacitu na 10 aktivácií. Je k dispozícii za cenu 69,95 EUR.

Inteligentný slzný sprej Plegium Smart Pepper Spray.

Inteligentný slzný sprej Plegium Smart Pepper Spray.