Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Interaktívna robotická loptička zabaví vašich domácich miláčikov

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
11. 2. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Väčšina majiteľov psov alebo mačiek nerado necháva svojho štvornohého miláčika ležať doma po celý deň a nič nerobiť. Práve preto vzniklo množstvo robotických hračiek pre domáce zvieratá. Jednou z najnovších je GomiBall, robotická loptička s jednoduchým cieľom.

Na rozdiel od komplikovaných zvieracích robotov má GomiBall formu motorizovanej loptičky s Bluetooth pripojením, ktorú je možné ovládať na diaľku prostredníctvom mobilnej aplikácie pre operačné systémy iOS a Android.

Používateľ môže časovo naprogramovať automatický štart loptičky a jej automatické pohybové cykly, takže sa loptička autonómne pohybuje po podlahe, zatiaľ čo je majiteľ domáceho miláčika mimo domova. V aplikácii sa dá nastaviť až 12 rôznych režimov „správania“ loptičky.

Robotická loptička pre domáce zvieratá GomiBall.

Cieľom je, že vďaka pohybu priláka loptička GomiBall vášho psa alebo mačku a začnú ju prenasledovať. To im poskytne potrebný fyzický pohyb, rovnako ako psychickú stimuláciu. Pre zvýšenie atraktivity integrované snímače detegujú, kedy zviera do loptičky zahryzlo a spustí sa jemné vibrovanie. Samozrejme, že zariadenie je odolné a vodotesné, pričom vonkajší plášť je vyrobený zo zdraviu neškodného polykarbonátu.

Keď sa používateľ vráti domov a loptičku nevie nájsť, prostredníctvom aplikácie sa dá spustiť funkcia, ktorá rozbliká interné viacfarebné LED diódy a loptička navyše začne vydávať zvukový signál. Lítium-polymérová batéria po troch hodinách nabíjania poskytne výdrž po dobu 15 hodín používania.

Robotická loptička pre domáce zvieratá GomiBall je momentálne súčasťou start-up kampane na portáli Kickstarter, kde sa dá získať za príspevok v sume 79 dolárov. Plánovaná maloobchodná cena je stanovená na 149 dolárov.

Robotická loptička pre domáce zvieratá GomiBall.