Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Prenosný dotykový displej BladeX zdvojnásobí vašu produktivitu

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
29. 7. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Notebooky, tablety alebo smartfóny dobre poslúžia, keď sme mimo domova alebo kancelárie, no niekedy by prišla vhod aj druhá obrazovka. Už síce existuje niekoľko riešení, no minimalistický prenosný displej Blade X prináša naozaj široké možnosti využitia.

Blade X je popisovaný ako najtenší prenosný dotykový displej pre notebooky, tablety, smartfóny a herné konzoly. Prostredníctvom USB-C portu alebo cez HDMI konektor je ho možné pripojiť v podstate k takmer akémukoľvek zariadeniu. Tím vývojárov zo spoločnosti Odake pritom tvrdí, že Blade X je v skutočnosti najtenší monitor vôbec. V časti dotykového displeja má hrúbku len 4,5 milimetra a je to možné vďaka jeho dômyselnému stojanu. Ten poskytne stabilitu obrazovke a navyše v sebe obsahuje aj stereofónne reproduktory, batériu, konektor pre slúchadlá, dva USB-C porty (jeden pre nabíjanie), dva Micro-USB porty a jeden HDMI konektor.

Prenosné dotykové displeje BladeX a BladeX Pro.

Po zložení aj so stojanom má monitor BladeX hrúbku asi 9 milimetrov. Navyše je aj ľahký, celé zariadenie váži iba 860 gramov. To vôbec nie je zlé na to, že ide o 15,6 palcový monitor. Stojan je univerzálny a používateľovi ponúka štyri možnosti zobrazenia: horizontálne s nastaviteľným uhlom, vertikálne v režime na výšku, v štúdiovom režime ako tablet s použitím stojana ako podložky alebo v režime pre držanie v ruke, čo je užitočné, ak hráte hry využívajúce dotykový displej.

Prenosné dotykové displeje BladeX a BladeX Pro.

Vývojári si pripravili dve verzie prenosného monitora. Základný model BladeX má dotykový displej s rozlíšením FHD (1 920 x 1 080 pixlov), zatiaľ čo model BladeX Pro má 4K UHD dotykový displej (3 840 x 2 160 pixlov). Na rozdiel od väčšiny konkurentov majú prenosné monitory BladeX integrovanú batériu s kapacitou 3 000 mAh. Tá poskytne výdrž približne tri hodiny na jedno nabitie a nabíja sa prostredníctvom USB-C portu. Vďaka batérii tak odpadá nutnosť nepretržitého napájania z elektrickej siete cez adaptér alebo z notebooku cez USB-C kábel.

Prenosné dotykové displeje BladeX a BladeX Pro.

Prenosné dotykové displeje BladeX a BladeX Pro sa dajú momentálne získať prostredníctvom start-up kampane na portáli Indiegogo za finančnú podporu vo výške 188 EUR, respektíve 278 EUR. Na výber je strieborné alebo čierne farebné prevedenie. Vývojárom sa už podarilo vyzbierať cez 340 000 EUR, pričom cieľová požadovaná suma bola necelých 18 000 EUR. Celosvetová distribúcia je naplánovaná na november tohto roku.

Prenosné dotykové displeje BladeX a BladeX Pro.