Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

DRL uvádza spotrebiteľskú verziu pretekárskeho dronu Racer4

DRL uvádza spotrebiteľskú verziu pretekárskeho dronu Racer4
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
13. 8. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Na nedávnych majstrovstvách sveta Allianz Drone Racing League 2019 pretekali špičkoví piloti aj s na mieru postavenými dronmi Racer4. Drone Racing League (DRL) však chce, aby si pocit z rýchleho lietania mohli vychutnať nielen profesionáli, ale aj bežní ľudia a tak vydáva spotrebiteľskú verziu pretekárskeho dronu s názvom Racer4 Street.

Dron DRL Racer4 Street má rovnaký pohonný systém ako profesionálny pretekársky dron Racer4, čo mu prináša lítium-polymérové batériové články s celkovou kapacitou 2 200 mAh, 1 250 Kv motory a štyri rotory, každý s tromi vrtuľovými listami. Táto kombinácia vytvára ťah viac ako 16 libier (7,26 kg). To znamená, že dron bude určite svižný, no samozrejme nie až taký rýchly ako ručne vyrábaný model dronu RacerX, ktorý sa v roku 2017 zapísal do Guinnessovej knihy rekordov.

Dron DRL Racer4 Street.

Spotrebiteľská verzia pretekárskeho dronu Racer4 má telo vyrobené z polykarbonátu, ktoré na vrchu zdobí 100 LED diód (profesionálna verzia ich má pritom až 1 000). Tieto LED diódy môžu animovať rôzne obrazce a vzory počas letu. Kryt dronu je navrhnutý tak, aby vydržal aj niekoľko prípadných nárazov. DRL tvrdí, že v prípade silnejšieho nárazu je možné tento modulárny dron opraviť s pomocou plug and play elektroniky už do 15tich minút.

Dron DRL Racer4 Street.

Noví piloti budú môcť využívať bezplatný prístup k simulátoru DRL, ktorý ich naučí cez pohľad z prvej osoby, ako lietať so svojim dronom pri vysokých rýchlostiach.

Dron DRL Racer4 Street sa dá získať prostredníctvom finančnej podpory start-up kampane na portáli Kickstarter v sume minimálne 599 dolárov. Ak sa podarí vyzbierať dostatok peňazí na spustenie výroby a všetko pôjde podľa plánov, prvé kusy by sa mohli začať dodávať od apríla 2020.

Dron DRL Racer4 Street.