Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Stabilizátor DJI Osmo Mobile 3 sa dá zložiť pre ľahšie prenášanie

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
14. 8. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Na svete je tretia generácia ručného stabilizátora Osmo Mobile z dielne čínskeho výrobcu DJI. V porovnaní s predchodcami je stabilizátor Osmo Mobile 3 o niečo ľahší, lacnejší a jednoduchšie sa používa. Navyše sa dá zložiť do kompaktného tvaru pre pohodlnejšiu prepravu v batohu alebo dokonca vo vrecku nohavíc.

Ak je ručný stabilizátor pre smartfóny Osmo Mobile 3 uzamknutý v zloženom tvare pre prepravu, má rozmery 157 x 130 x 46 milimetrov. Výrobca DJI pritom sľubuje jeho rýchle rozloženie na plné rozmery 285 x 125 x 103 milimetrov, keď sa používateľovi naskytne možnosť nasnímania peknej fotografie alebo nakrútenia zaujímavého filmového okamihu. S Osmo Mobile 3 sa dá aj ľahšie manipulovať, keďže váži len 405 gramov, v porovnaní s druhou generáciou stabilizátora vážiacou 485 gramov.

Ručný stabilizátor pre smartfóny DJI Osmo Mobile 3.

Počas stabilizácie obrazu prináša zariadenie možnosť jednoduchého ovládania jednou rukou prostredníctvom ovládacích prvkov na rukoväti. Trojosový stabilizačný záves sa dokáže posúvať od -162,5 ° do 170,3 °, otáčať sa od -85,1 ° do 252,2 ° a nakláňať sa od -104,5 ° do 235,7 °, pričom dosahuje maximálnej regulovateľnej rýchlosti 120 ° za sekundu. Režim Quick Roll rýchlo zmení orientáciu upevneného smartfónu z výšky na šírku alebo naopak bez toho, aby sa musel smartfón vyberať z držiaku. K dispozícii je aj špeciálny posúvač, ktorý umožní používateľom priblížiť a oddialiť záber bez toho, aby sa museli čo i len dotknúť displeja smartfónu. Rýchlosť zoomu je možné nastaviť podľa osobných preferencií.

Ručný stabilizátor pre smartfóny DJI Osmo Mobile 3.

Osmo Mobile 3 sa spáruje s mobilnou aplikáciou DJI Mimo cez Bluetooth pripojenie. Dá sa aktivovať funkcia Gesture Control pre snímanie selfie záberov s pomocou gest rukou, či režimy pre športové snímanie, časozberné videá, panorámu a spomalené videá. V aplikácii sa dajú nahrávky okoreniť možnosťou výberu hudby, video prechodov a filtrov. Výrobcovi sa podarilo udržať 15 hodinovú výdrž lítium-iónovej batérie, no prepracoval zariadenie tak, aby mal používateľ ľahší prístup k nabíjacím a zvukovým portom.

Nový ručný stabilizátor pre smartfóny DJI Osmo Mobile 3 sa predáva za 109 EUR samostatne alebo v balení Osmo Mobile 3 Combo za 129 EUR, v ktorom získate statív Osmo Grup a kufrík na uloženie stabilizátora.

Ručný stabilizátor pre smartfóny DJI Osmo Mobile 3.