Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Vyľahčený ručný stabilizátor Moza AirCross 2 toho udrží ešte viac

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
29. 8. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Gudsen Moza predstavila druhú generáciu svojho ručného stabilizátoru pre fotoaparáty. Nový model AirCross 2 má hmotnosť iba 950 gramov, no napriek tomu dokáže stabilizovať obraz väčšiny DSLR a bezzrkadlových fotoaparátov s váhou až do 3,2 kilogramu. Okrem pôsobivého výkonu si novinka prináša aj niekoľko užitočných funkcií.

Konštrukcia ručného stabilizátora AirCross 2 bola úplne prepracovaná a viac sa podobá modelu Air 2. Vyznačuje sa priestrannejšou montážnou doskou pre upevnenie širokej škály fotoaparátov a výklopným motorom, ktorý poskytne plný prístup k zadnému displeju upevneného fotoaparátu. Batéria v stabilizátore má výdrž až 12 hodín a do plnej kapacity sa nabije za približne 1,5 hodiny. Batéria sa dá použiť aj ako powerbanka pre nabíjanie fotoaparátu a ďalších zariadení počas snímania.

Ručný stabilizátor pre fotoaparáty Moza AirCross 2.

Používateľ má k dispozícii viacero šikovných funkcií, ako je napríklad športový režim pre snímanie rýchlo sa pohybujúcich objektov, rotujúci režim, či pokročilé režimy pre vytváranie časozberných záberov, časozberných videí a panoramatického snímania. Prepojením so smartfónom sa dá stabilizátor nastaviť tak, aby napodobňoval pohyby smartfónu pre diaľkové ovládanie stabilizátora bez použitia rúk, alebo sa dá smartfón pripevniť k závesu a vybraním objektov na displeji ich potom stabilizátor sleduje tak, aby zostali v zábere.

Ručný stabilizátor pre fotoaparáty Moza AirCross 2.

Stabilizátor disponuje funkciou automatického ladenia, ktorá pomáha správne nastaviť chod motora podľa vyváženia fotoaparátu. Vhod môže prísť aj nový režim, ktorý používateľovi umožní preklopiť fotoaparát na výšku pre snímanie stabilizovaného vertikálneho videa určeného napríklad pre sociálne médiá.

Nový ručný stabilizátor pre fotoaparáty Moza AirCross 2 bude stáť 429 dolárov. Dostupná je aj verzia Professional s bohatším príslušenstvom, ako je rýchlo uvoľňovací držiak Arca-Swiss, držiak na smartfón či elektronické ostrenie iFocuc-M v podobe ostriaceho neónového krúžka na boku stabilizátora. Cena verzie stabilizátora Moza AirCross 2 Professional bola stanovená na 499 dolárov.

Ručný stabilizátor pre fotoaparáty Moza AirCross 2.