Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

S dronom Parrot Anafi FPV si vychutnáte pohľad z prvej osoby

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
3. 9. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Francúzsky výrobca dronov Parrot oznámil nový dron Anafi FPV, ktorého výbava prináša používateľom všetko potrebné v jednom batohu, aby si mohli užiť adrenalínové lietanie s dronom z pohľadu prvej osoby.

Dron Anafi FPV vychádza z ľahkého, rýchlo rozkladacieho dronu Anafi 4K a pridáva sadu FPV okuliarov, ktoré počas pilotovania sprostredkujú používateľovi pohľad z prvej osoby. Na rozdiel od sofistikovanejších zariadení však ide v podstate o držiak, do ktorého sa umiestni mobilný telefón. Napriek tomu však dokážu okuliare poskytnúť pohlcujúci pohľad z kamery dronu v rozlíšení 720p tak, ako keby ste v drone sami sedeli.

Dron Parrot Anafi FPV

FPV okuliare sú vybavené tlačidlom, ktoré používateľovi umožní prepnúť z normálneho zobrazenia so všetkými nastaveniami kamery a informáciami o lete do minimalistického HUD rozhrania, ktoré prehĺbi zážitok z pohľadu prvej osoby. K dispozícii je tiež zaujímavý režim, ktorý poskytne „pohľad skrz pohľad“. Ten používa fotoaparát v smartfóne pre zobrazenie toho, čo je pred vami, namiesto toho, čo je pred dronom. To vám umožní zistiť, kde je dron na oblohe, aj keď máte nasadené okuliare.

Dron Anafi FPV je vybavený 69 stupňovou širokouhlou kamerou, ktorá sa dokáže otočiť nahor alebo nadol v 180 stupňoch, pre získanie nových zaujímavých uhlov záberov. K dispozícii sú dva nové režimy závesu, ktorý otáča kamerou s pohybmi dronu. Režim Cinematics vyhladzuje pohyb v štýle letu klzákom, zatiaľ čo režim Racing zábery príliš nestabilizuje pre lepší pocit odozvy počas letu. Ďalším novým prvkom je režim Arcade, ktorý mení nastavenie diaľkového ovládača tak, že ľavý páčkový ovládač ovláda otáčanie kamery v ľubovoľnom smere, zatiaľ čo pravý páčkový ovládač riadi let dronu k tomu, kam smeruje jeho kamera.

Dron Parrot Anafi FPV

Samotný dron Anafi FPV váži 315 gramov a dá sa rýchlo poskladať, aby mohol lietať vo vzduchu po dobu až 26 minút na jedno nabitie batérie. Kamera sníma videá v rôznych rozlíšeniach, vrátane 4K Cinema, 4K UHD, 1080p a 720p. Statické snímky majú rozlíšenie 21 megapixlov. Živý prenos obrazu v rozlíšení 720p do FPV okuliarov je možný až do vzdialenosti 4 kilometrov.

Dron Parrot Anafi FPV sa predáva za 729 libier (približne 803 EUR) a balenie obsahuje dron, diaľkový ovládač, FPV okuliare a batoh.

Dron Parrot Anafi FPV