Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Vďaka skeneru je pero Artera schopné písať v akejkoľvek farbe

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
18. 9. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Páči sa vám napríklad farba kvetu a chceli by ste v rovnakej farbe aj niečo nakresliť či napísať? S perom Artera to vôbec nie je problém. Je totiž vybavené skenerom, vďaka ktorému sa dá skenovať takmer akýkoľvek farebný povrch, pričom kombinácia farebných atramentov v pere túto farbu potom namieša.

Skener je zabudovaný na opačnom konci pera, kde nie je hrot a používateľ priložením tohto konca k vybranej veci naskenuje jej farbu. Integrovaný mikroprocesor potom určí, aká kombinácia azúrových, purpurových, žltých, čiernych alebo bielych farbív je potrebná na reprodukciu farby naskenovaného povrchu. Namiešaný farebný atrament sa potom dodá do náplne v pere. Používateľ už len jednoducho píše alebo kreslí s touto farbou, pričom môže vymeniť klasický guľôčkový hrot pera za jemný štetcový hrot pre maľovanie.

Pero Artera.

K dispozícii je aj alternatívna možnosť zvolenia si farby prostredníctvom palety v sprievodnej mobilnej aplikácii. Kód farebného mixu sa potom prenesie do pera Altera prostredníctvom bezdrôtového pripojenia Bluetooth. Obľúbené alebo často používané kódy farieb sa dajú v aplikácii uložiť pre budúce použitie. Jedna súprava atramentových kaziet by mala vydržať asi 200 metrov písania. Lítiová batéria s kapacitou 400 mAh poskytne na jedno nabitie dostatok energie pre až 6 hodín používania pera. Batéria sa nabíja cez USB-C port.

Pero Artera.

Poľskí vývojári hľadajú finančné prostriedky pre rozbehnutie výroby prostredníctvom start-up kampane na portáli Kickstarter. Pero Artera sa dá objednať za finančnú podporu vo výške 129 dolárov. Distribúcia je naplánovaná na október 2020, samozrejme za predpokladu, že sa podarí vyzbierať cieľovú čiastku a všetko pôjde podľa plánov. Cena súpravy piatich farebných náplní by mala stáť menej ako dva doláre.

Pero Artera.