Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Prenosná pec Ooni Karu pripraví chrumkavú pizzu už za minútu

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
30. 9. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Ľudia si obľúbili prenosné grily a rúry, s ktorými môžu aj počas kempovania v prírode pripravovať chutné pokrmy. No najnovšia prenosná pec na drevo Karu z dielne spoločnosti Ooni je údajne schopná vytvoriť tak vysoké teplo, aby upiekla pizzu už za 60 sekúnd.

Spoločnosť Ooni vyrába exteriérové pece na plyn a drevo už od roku 2012. Nová prenosná pec Karu dokáže pritom ako zdroj paliva využiť drevo, drevené uhlie a dokonca aj plyn. To prináša používateľom vysokú flexibilitu prípravy jedál, či už doma na záhrade alebo počas kempovania niekde v prírode.

Pec Karu je vyrobená z nehrdzavejúcej ocele izolovanej keramickými vláknami. Obsahuje 15 milimetrov hrubú dosku na pečenie z kameňa, spolu s perforovaným roštom na palivo, ktorý zabezpečí optimálne prúdenie vzduchu. Podľa výrobcu táto konštrukcia poskytne vynikajúcu izoláciu a zadrží tak dostatok tepla, vďaka čomu môže pec dosiahnuť spaľujúcu teplotu 500 ° C do 15-tich minút. Nastaviteľný prívod vzduchu umožní pritom lepšiu kontrolu vnútornej teploty.

Prenosná pec na drevo Ooni Karu.

S prenosnou pecou Karu by mal byť používateľ schopný upiecť pizzu na dreve už za jednu minútu, no dá sa samozrejme použiť aj na pečenie mäsa, rýb či zeleniny. Ak sú náhodou zdroje prírodného dreva obmedzené, môžu používatelia piecť pridaním plynového horáku ako voliteľného príslušenstva. S váhou 12 kilogramov nepatrí Karu k najľahším prenosným peciam, no odnímateľný komín sa dá počas prepravy zasunúť do tela pece a jej nohy sa dajú sklopiť.

Prenosná pec na drevo Ooni Karu.

Nová prenosná pec Ooni Karu sa dá získať prostredníctvom start-up kampane na portáli Indiegogo za akciovú cenu 255 EUR. Plánovaná maloobchodná cena po skončení kampane bola stanovená na 319 EUR. Vývojárom sa pritom podarilo už vyzbierať viac ako 630 000 EUR. Distribúcia prvých kusov pre podporovateľov kampane by sa mala začať v marci 2020. Voliteľný plynový horák je potrebné zakúpiť separátne z webovej stránky spoločnosti za cenu začínajúcu sa od 70 EUR.

Prenosná pec na drevo Ooni Karu.