Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Autonómny modul Toyota prepraví športovcov na OH v Tokiu

Autonómny modul Toyota prepraví športovcov na OH v Tokiu
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
10. 10. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Olympijské hry 2020 v Tokiu budú ukážkou nielen ľudských športových výkonov, ale aj najmodernejších technológií. Spoločnosť Toyota nedávno odhalila kompletnú zostavu robotov, ktoré budú pomáhať verejnosti a zamestnancom. Teraz oznámila, že jej autonómne moduly e-Pallete budú prepravovať športovcov po olympijských a paralympijských dedinách.

Okrem robotických pomocníkov dodá spoločnosť Toyota pre olympijské hry 2020 v Tokiu aj 20 špeciálnych upravených modelov autonómnych modulov e-Pallete s elektrickým pohonom, ktoré budú prevážať športovcov a podporovať personál na okružných trasách v olympijských a paralympijských dedinách.

Autonómny elektrický modul Toyota e-Pallete pre OH 2020 v Tokiu.

Táto špeciálna verzia bude vo vnútri vybavená lavicami a sklápacími sedadlami, takže vo vnútri vznikne priestor pre až štyroch cestujúcich na invalidných vozíkoch a sedem stojacich cestujúcich naraz. Autonómne vozidlo má veľké posuvné dvere, nízku podlahu a elektrické rampy. Podlaha, čalúnenie, sedadlá a ďalšie komponenty kontrastné farby, aby pomohli ľuďom s farebnou slepotou.

Moduly síce budú mať na palube bezpečnostného operátora, no vozidlá budú ovládané autonómnym systémom riadenia, ktorý využíva kamery, LiDAR senzory, 3D mapovací a riadiaci softvér. To im umožní sa pohybovať rýchlosťou až 19 km / h v štvrtej úrovni autonómie s dojazdom približne 150 km na jedno nabitie batérie.

Autonómny elektrický modul Toyota e-Pallete pre OH 2020 v Tokiu.

Predné a zadné svetlá poskytujú vizuálne informácie o prevádzkovom stave vozidla. Napríklad biele dvojité oblúky pre bežnú jazdu, horné biele oblúky naznačia, že modul dáva prednosť chodcom a spodné červené oblúky svietia, keď sa vozidlo nabíja alebo inak nepoužíva.

Autonómne elektrické moduly Toyota e-Pallete pre olympijské hry v Tokiu 2020 budú odhalené koncom tohto mesiaca na tokijskom autosalóne.

Autonómny elektrický modul Toyota e-Pallete pre OH 2020 v Tokiu.