Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Canon vydáva mini outdoorovú kameru zabudovanú v karabíne

Canon vydáva mini outdoorovú kameru zabudovanú v karabíne
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
11. 10. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Po počiatočnom otestovaní záujmu spotrebiteľov prostredníctvom start-up kampane sa začne miniatúrna kamera Ivy Rec Clippable Outdoor Camera od spoločnosti Canon už aj bežne predávať. Kamera je osadená vo farebnom tele, ktoré sa podobá na karabínu a dá sa tak ľahko zavesiť a prenášať počas dobrodružstiev v prírode.

V rámci crowdfundingovej kampane bolo k dispozícii iba niekoľko stoviek kusov týchto kamier. Všetky boli predané a tento mesiac by sa mali zasielať podporovateľom. Spoločnosť Canon popritom oznámila, že je drobná outdoorová kamera, ktorá je integrovaná vo farebnej karabíne, sa začne tento mesiac predávať aj širšej verejnosti.

Ku kamere neexistuje žiadny hľadáčik, ak chcete zosnímať záber, proste sa pozriete cez otvor karabíny a zachytené vo fotografii alebo videu bude zhruba to, čo vidíte. To znamená, že používateľ sa tiež nemusí obávať zveriť kameru do detských rúk. Kamera Ivy Rec by mala byť vodotesná do hĺbky 6 metrov po dobu až 30 minút a samozrejme jej nevadia ani dažďové kvapky.

Miniatúrna outdoorová kamera Canon Ivy Rec v tvare karabíny.

Rozmery karabíny s kamerou sú 110,5 x 45,2 x 18,5 mm a samotná kamera má 13 megapixelový CMOS snímač s 25,4 mm objektívom so svetelnou citlivosťou F 2,2. Automatická citlivosť ISO sa pohybuje v rozmedzí od 100 do 3 200 a kamera disponuje elektronickou stabilizáciou obrazu. Okrem statických snímok nakrúca videá v predvolenom nastavení s rozlíšením 720p pri rýchlosti 30 snímok za sekundu, ktoré je možné zvýšiť na rozlíšenie 1080p s rýchlosťou až 60 snímok za sekundu. Neprežité nakrúcanie videa je obmedzené na 10 minútové video súbory.

Miniatúrna outdoorová kamera Canon Ivy Rec v tvare karabíny.

Na zadnej strane sa nachádza otočný ovládač pre výber režimov fotografovania alebo nakrúcania videa. Hore si logicky našlo miesto tlačidlo spúšte, zatiaľ čo v spodnej časti kamery je umiestnený microUSB port a slot pre microSD kartu. Kamera sa spáruje s mobilnou aplikáciou pre systémy iOS a Android prostredníctvom Bluetooth 4.2 alebo Wi-Fi 802.11n. Displej smartfónu môže poslúžiť aj ako hľadáčik.

Spoločnosť Canon chce začať s predajom svojej miniatúrnej outdoorovej kamery Ivy Rec koncom tohto mesiaca. Bude dostupná v troch farebných variantoch za cenu 129,99 dolárov.

Miniatúrna outdoorová kamera Canon Ivy Rec v tvare karabíny.