Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Leatherman doplnil výbavu o nové multifunkčné magnetické nože

Leatherman doplnil výbavu o nové multifunkčné magnetické nože
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
11. 10. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Výrobca multifunkčných nástrojov Leatherman aktualizoval svoju rodinu Free o novú sériu K, ktorá obsahuje štyri skladacie multifunkčné nože. Všetky sa vyznačujú magnetickým uzamykacím mechanizmom pre jednoduché otváranie a zatváranie jednu rukou.

Modelový rad multifunkčných nástrojov Free bol predstavený začiatkom roka. Modely Free P4 a P2 prišli ako prvé multifunkčné nástroje spoločnosti Leatherman s magnetickým mechanizmom otvárania a zatvárania, ktorý sa dal ovládať jediným palcom. Neskôr nasledovalo vydanie nástrojov T2 a T4, ktoré obmedzili počet nástrojov a tak ušetrili na váhe aj na cene.

Nová séria K je sa pohybuje niekde v strede týchto nástrojov, pričom ju spoločnosť Leatherman označuje ako kompaktný skladací multifunkčný nôž. Má teda tradičnejšiu rukoväť noža, ktorá je spojená s 8,4 centimetrovou čepelou vyrobenou z nehrdzavejúcej ocele.

Multifunkčný magnetický skladací nôž Leatherman Free K2.

Multifunkčný magnetický skladací nôž Leatherman Free K4.

Skladací nôž Free K2 je najmenšiu výbavu siedmych multifunkčných nástroj, ktoré sa dajú vyklopiť von z rukoväte. Patria medzi ne nástroj na páčenie, krížový skrutkovač, stredné a malé skrutkovače, šidlo, otvárač balíkov a otvárač na fľaše. Model K4 prináša tie isté nástroje, no pridáva aj nožnice s pružinou. K sú aj modely K2X a K4X, ktoré disponujú rovnakými nástrojmi, no ich čepeľ z nehrdzavejúcej ocele má navyše aj ozubenú pílkovú časť.

Oba modely multifunkčného magnetického skladacieho noža Free K2 sú k dispozícii za cenu 80 dolárov, zatiaľ čo modely K4 stoja 90 dolárov.

Multifunkčný magnetický skladací nôž Leatherman Free K2X.

Multifunkčný magnetický skladací nôž Leatherman Free K4X.