Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Štýlový mestský elektromobil Uniti One už dostal cenovku

Štýlový mestský elektromobil Uniti One už dostal cenovku
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
15. 10. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Švédska start-up spoločnosť Uniti konečne odhalila cenu svojho prvého komerčného plne elektrického vozidla Uniti One. Tento štýlový mestský elektromobil by sa mal dostať na trh budúci rok. Bude na výber s viacerými možnosťami batérie, pričom maximálny dojazd by mal byť až 300 kilometrov na jedno nabitie.

Projekt mestského elektromobilu Uniti One sa začal ako start-up kampaň v roku 2016 a jeho prototyp prvýkrát vyrazil na cestu v polovici minulého roka. Odvtedy ho vývojári vybavili niekoľkými vylepšeniami dizajnu.

Štýlový mestský elektromobil Uniti One.

Konfigurácia s dvoma sedadlami sa menila na usporiadanie troch sedadiel s centrálne umiestneným sedadlom vodiča vpredu a deleným sklopným sedadlom pre dvoch dospelých pasažierov vzadu. To umožní určitú flexibilitu v tom, ako majitelia elektromobilu využijú celkový nákladný priestor s objemom 760 litrov, keď sklopia zadné delené sedadlo.

Elektromobil Uniti One dosahuje maximálnu rýchlosť 120 km / h, čo je o niečo menej ako bola predchádzajúca maximálna rýchlosť 130 km / h. K menším zmenám došlo aj z pohľadu batérií.

Štýlový mestský elektromobil Uniti One.

K dispozícii bude štandardný model elektromobilu s 12 kWh batériou, ktorá poskytne dojazd približne 150 kilometrov na jedno nabitie. S voliteľnou 24 kWh batériou by sa mal dojazd zvýšiť až na 300 kilometrov. Batéria sa pritom dá nabiť prostredníctvom voliteľnej rýchlo nabíjačky z 20 percent kapacity na 80 percent kapacity za niečo viac ako dve hodiny.

Spoločnosť Unity oznámila cenu elektromobilu, ktorá sa začína na 15 100 librách (približne 17 351 euro). Táto suma je znížená o vládnu dotáciu vo výške 3 500 libier (okolo 4 022 euro). Prvé dodávky pre Švédsko a Veľkú Britániu sú naplánované na rok 2020.

Štýlový mestský elektromobil Uniti One.