Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Zen Blue: Bezdrôtové streamovanie hudby vo vysokom rozlíšení

Zen Blue: Bezdrôtové streamovanie hudby vo vysokom rozlíšení
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
22. 10. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Britská spoločnosť iFi Audio vytvorila malé bezdrôtové zariadenie s názvom Zen Blue, ktoré je navrhnuté pre streamovanie hudby zo smartfónov, tabletov, počítačov PC a Mac do akéhokoľvek zvukového systému. Ide údajne o „prvý Bluetooth prijímač na svete, ktorý podporuje všetky najnovšie kodeky vo vysokom rozlíšení“.

Zariadenie Zen Blue má hliníkové telo s rozmermi 158 x 35 x 100 mm a dá sa pripojiť k existujúcemu hi-fi systému alebo reproduktorom prostredníctvom analógového alebo digitálneho pripojenia. Zen Blue podporuje streamovanie hudby v najnovších 24-bitových audio formátoch, vrátane aptX Adaptive, aptX HD, LDAC a HWA, ako aj bežné formáty aptX, AAC a SBC kodeky.

Bezdrôtové streamovacie zariadenie Zen Blue.

Hoci srdcom tohto streamovacieho zariadenia je čipset Qualcomm QCC5100 SoC pre Bluetooth 5.0 pripojenie, Zen Blue sa nespolieha na jeho integrovanú digitálno-analógovú konverziu. Vývojári z iFi Audio sa radšej rozhodli zvoliť samostatné riešenie, takže signál ide z QCC5100 do prevodníka ESS Sabre DAC, ktorý konvertuje digitálny výstup na analógový výstup.

Bezdrôtové streamovacie zariadenie Zen Blue si dokáže naraz zapamätať až sedem spárovaných zdrojových zariadení a malo by používateľom poskytnúť prehrávanie hudby s nízkym skreslením a vo vysokom dynamickom rozsahu. Zen Blue má cenu 149 euro.

Bezdrôtové streamovacie zariadenie Zen Blue.

Bezdrôtové streamovacie zariadenie Zen Blue.