Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Odolný a modulárny smartfón Doogee môže padnúť, aj sa namočiť

Odolný a modulárny smartfón Doogee môže padnúť, aj sa namočiť
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
25. 10. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Hoci dnešné bežné smartfóny vydržia nejaké to postriekanie vodou, niekedy stačí jeden nešťastný pád a rozbijú sa. Čínska spoločnosť Doogee sa však sústredí na výrobu smartfónov, ktoré môžu spadnúť, namočiť sa alebo sa poriadne zašpiniť prachom. Najnovším prírastkom je model Doogee S95 Pro, ktorý dokonca môže byť obohatený prípadné moduly s reproduktorom a batériou.

Odolný smartfón Doogee S95 Pro je chránený robustnou konštrukciou tela a môže sa pochváliť certifikáciou podľa noriem IP68, IP69K a Military Standard 810G. To v normálnej reči znamená, že sa dá použiť aj v náročnom prostredí s teplotami v rozmedzí -30 ° C a 60 ° C, mal by prežiť prípadné pády, poradí si s otrasmi ako „výbuch plynu alebo vibrácie pri streľbe“, a nevadí mu prach, ani ponorenie do vody do hĺbky troch metrov na štyri hodiny. Voda môže mať dokonca teplotu až 80 ° C.

Takto podobne odolné telefóny však bývajú väčšinou ochudobnené o moderné technológie. No v prípade Doogee S95 Pro sa pod robustným obalom ukrývajú pôsobivé špecifikácie. Smartfón je poháňaný procesorom Helio P90, spolu s 8 GB operačnej pamäte RAM. Vnútorné úložisko s dostatočnou kapacitou 128 GB sa dá rozšíriť prostredníctvom microSD karty o ďalších 256 GB. A keďže od odolných telefónov nikto neočakáva, že budú maximálne štíhle, zmestila sa aj batéria s kapacitou 5 150 mAh.

Modulárny odolný smartfón Doogee S95 Pro.

Doogee S95 Pro má veľký prehľadný IPS LCD displej s uhlopriečkou 6,3 palca, ktorý má rozlíšenie 2 160 x 1 080 pixelov. V kvapôčkovom výreze v strede hornej časti displeja sa nachádza selfie kamera s rozlíšením 16 megapixelov. No a nadšenci mobilného fotografovania môžu využiť zadný trojitý fotoaparát. Hlavný fotoaparát s rozlíšením 48 megapixelov využíva obrazový snímač snímač IMX586 od spoločnosti Sony, ktorým sú vybavené napríklad aj modely smartfónov Samsung Galaxy A80 či OnePlus 7 Pro. K hlavnému fotoaparátu sa pridávajú ďalšie dva s rozlíšením 8 megapixelov, ktoré poskytujú ultra širokouhlé zábery.

Modulárny odolný smartfón Doogee S95 Pro.

Telefóny značky Doogee sú tiež známe tým, že sú aj trochu modulárne, s voliteľnými vymeniteľnými modulmi, ktoré sa magneticky pripevnia k telu telefónu. Pre model S95 Pro si výrobca prichystal dva nové moduly. Prvý z nich pridá extra šťavu v podobe batérie s kapacitou 3 500 mAh, ktorá sa dá nabíjať samostatne. Druhý modul je 6 wattový Hi-Fi reproduktor, ktorý pridá prehrávanej hudbe trocha viac života a navyše šetrí aj batériu telefónnu, nakoľko disponuje vlastnou batériou, ktorá na jedno nabitie vydrží až 10 hodín.

Nový odolný smartfón Doogee S95 Pro bude celosvetovo uvedený na trh 10. novembra. Jeho cena, v rámci spustených predbežných objednávok, bola stanovená na rozumných 399 dolárov. Za príplatok 100 dolárov získate aj oba rozširujúce moduly. V oboch prípadoch je bežná cena o 100 dolárov vyššia.

Modulárny odolný smartfón Doogee S95 Pro.