Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Orbitálny batoh Wolffepack modulárne rozdelí ukrytý obsah

Orbitálny batoh Wolffepack modulárne rozdelí ukrytý obsah
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
28. 11. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Britskí vývojári pred niekoľkými rokmi predstavili takzvaný orbitálny batoh, ktorý umožní používateľovi otočiť celý batoh dopredu bez toho, aby ho musel zložiť z ramien. Odvtedy vzniklo niekoľko verzií a teraz sa tím vrátil s úplne novým modulárnym dizajnom, ktorý veci ešte viac zľahčuje.

Rovnako ako predchádzajúce modely batohov, ako sú napríklad modely Capture alebo Luna, aj v prípade nového batohu s názvom Wolffepack Modula sa dá celý batoh presunúť spredu dozadu bez toho, aby ste ho museli zložiť z pliec. Je to možné vďaka orbitálnemu trapézovému systému.

Celé to funguje tak, že ramenné popruhy sú spojené s pevným nosným rámom, ku ktorému je batoh pripojený pomocou silných šnúr Dyneema. Pri normálnom používaní vyzerá batoh Modula takmer ako akýkoľvek iný batoh, no keď používateľ potiahne za uvoľňovací mechanizmus, šnúry uvoľnia uchytenie, čím sa hlavná časť batohu dá pretočiť do prednej časti tak, aby mal používateľ ľahký prístup k obsahu batohu.

Orbitálny modulárny batoh Wolffepack Modula.

Nový batoh Wolffepack Modula však navyše prináša tri úložné moduly, ktoré pomáhajú s lepšou organizáciou vecí vo vnútri batohu. K dispozícii je tak puzdro na notebook, ktoré poskytne ochranu pre 13 až 15 palcové notebooky, ďalej puzdro, ktoré slúži ako organizér pre odkladanie pier, vizitiek, káblov a iných vecí a technologický modul puzdra, do ktorého sa dajú uložiť nabíjačky notebookov, prenosné batérie a úložné jednotky a ďalšie položky. Používateľ sa môže rozhodnúť, či bude používať iba samotný batoh s objemom 21 litrov, alebo do neho vloží jeden alebo viacero ukladacích modulov.

Orbitálny modulárny batoh Wolffepack Modula.

Samotný batoh je z vonkajšej strany odolný voči vode vďaka materiálu z nylónovej zmesi Kodra 500D, zatiaľ čo vo vnútri je polyesterová výplň a sieťovina. Vo vnútri sú tri kapsy a zvonka jedna zasúvacia kapsa a dve bočné vrecká na fľaše. Všetko je chránené odolnými zipsami YKK a k dispozícii sú aj užitočné háčiky na zavesenie vecí.

Orbitálny modulárny batoh Wolffepack Modula sa dá získať prostredníctvom podpory prebiehajúcej start-up kampane na portáli Kickstarter za 129 GBP (približne 151 EUR). Plánovaná maloobchodná cena po skončení kampane bola stanovená na 170 GBP (okolo 200 EUR). Ak sa podarí vyzbierať dostatok finančných prostriedkov a všetko pôjde podľa plánov výrobcu, prvé kusy by sa mali podporovateľom kampane dostať do rúk v priebehu apríla 2020.

Orbitálny modulárny batoh Wolffepack Modula.