Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Nový Xbox sa volá Xbox Series X, dočkáme sa ho koncom roka 2020

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
13. 12. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Ďalšia generácia hernej konzoly Xbox konečne dostala meno, ktoré je podobne zvláštne ako „Xbox One“. Vedúci divízie Xbox Phil Spencer na podujatí Game Awards v rýchlosti odhalil novú hernú konzolu, ktorá sa teraz oficiálne nazýva Xbox Series X.

Z dostupných informácií už vieme, že nový herná konzola Xbox Series X vyjde koncom budúceho roka, spolu s konkurenčnou PlayStation 5, pričom Microsoft svoj výtvor hrdo nazýva „najväčším skokom“ medzi generáciami herných konzol. Okrem oznámenia oficiálneho názvu bol na podujatí Game Awards vôbec prvýkrát predstavený dizajn samotného stroja.

Podľa názvu Xbox Series X sa dá predpokladať, že sa dočkáme niekoľkých modelov tejto hernej konzoly, čomu nasvedčuje aj podobný krok v minulosti, kedy sa k modelu Xbox One postupne pridali modely herných konzol Xbox One X a Xbox One S.

Pripravovaná herná konzola Microsoft Xbox Series X.

Po dizajnovej stránke je nová herná konzola Xbox Series X omnoho vyššia ako Xbox One, ale spoločnosť Microsoft tvrdí, že herná konzola môže stáť na výšku alebo ležať, podobne ako Xbox 360. Čo sa týka výkonu, spoločnosť hovorí, že herná konzola Xbox Series X bude schopná „rozchodiť“ herné tituly v rozlíšení 4K pri stabilných 60 snímkach za sekundu a údajne za určitých okolností to môže byť dokonca až rozlíšenie 8K pri rýchlosti 120 snímok za sekundu.

Nová generácia hernej konzoly bude zameraná na cloudové hranie a spätnú kompatibilitu, takže hráči budú mať už od uvedenia k dispozícii tisíce hier zo všetkých predchádzajúcich generácií. Samozrejme nebude chýbať ani štartovný titul v podobe hry Halo: Infinite, ku ktorému sa pridá hra Senua's Saga: Hellblade II.

Pripravovaná herná konzola Microsoft Xbox Series X.

Objavil sa aj nový bezdrôtový ovládač Xbox, ktorý získal do výbavy d-pad z bezdrôtového ovládača Xbox Elite Series 2 Wireless Controller, a má tlačidlo Zdieľať pre zachytenie snímok a klipov z hry a ich zdieľanie. Vývojári tiež vylepšili tvar ovládača tak, aby sa pohodlne zmestil do rúk širšieho okruhu hráčov. Ovládač bude tiež kompatibilný s hernou konzolou Xbox One a počítačmi s operačným systémom Windows 10.

Stále je toho veľa, čo nevieme o novej generácii hernej konzoly z dielne Microsoftu, no nepochybne sa v nadchádzajúcich mesiacoch dozvieme viac detailnejších informácií.

Pripravovaná herná konzola Microsoft Xbox Series X.