Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Bratislavský Aupark získal prvú ultrarýchlu nabíjaciu stanicu na Slovensku

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
18. 12. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Vývoj elektromobilov rozhodne napreduje a tak už na jedno nabitie prejdú aj okolo 400, či až 500 kilometrov. No dopredu ide aj vývoj nabíjacích staníc. Tie tak dokážu nabiť auto za kratší čas, ako to bolo v minulosti. Najnovšie poznatky pri budovaní verejne prístupných nabíjacích staníc na Slovensku využíva aj spoločnosť ZSE. Najnovšie pritom do jej štruktúry pribudla aj ultrarýchlo nabíjacia stanica v bratislavskom Auparku.

Elektromobily už nemusia byť alternatívou len pre jazdenie v meste. Vďaka rozrastajúcej sa infraštruktúre nabíjacích staníc sa ich majitelia môžu bez obáv vybrať aj na oveľa dlhšiu cestu. Napríklad aj z Bratislavy až do Košíc. Významne k tomu prispela aj sieť nabíjacích bodov ZSE Drive.

„My sme minulý rok 2018 ukončili zhruba s počtom okolo 40 verejne prístupných nabíjacích bodov. V priebehu roku 2019 si myslím, že sme spravili pomerne veľký skok v tom zahusťovaní siete nabíjacích staníc. V tomto roku počítame s hodnotou okolo 103 verejne prístupných nabíjacích staníc, z čoho asi 50 bude rýchlo nabíjacích alebo ultra rýchlo nabíjacích,“ hovorí pán Radoslav Markuš, Západoslovenská energetika.

Pri budovaní infraštruktúry ZSE Drive sa pritom dôraz kladie nielen na zvýšenie hustoty nabíjacích bodov, ale aj na poskytnutie takých typov nabíjacích staníc, ktoré sú vybavené najmodernejšími technológiami.

„Ako môžeme vidieť aj tuto v Auparku v Bratislave, v obchodnom centre, ktoré prezentujú to ultra rýchle nabíjanie s výkonom 350 kW. Je to to najlepšie, čo dneska na svete môžeme dostať . A kde v zásade postupne prichádzajú typy áut, ktoré sú schopné dosahovať až takéto výkony nabíjania, tým pádom skrátiť čas nabíjania.“

Nová nabíjacia stanica v bratislavskom Auparku má dva výdajné stojany pre ultrarýchle nabíjanie. Tie spĺňajú požiadavky na najnovšie trendy nabíjania. Stanica je technicky prispôsobená tak, aby umožnila nabíjanie všetkých typov elektrických vozidiel dostupných na Slovensku a v Európe.

„V tomto prípade výdajný stojan obsahuje dva konektory, CCS-kový a CHAdeMO. Treba povedať úprimne, že tie výkony z pohľadu nabíjania až do tých 350 sú dneska schopné iba CCS-kové konektory. A potom tu máme takzvaný výkonnostný kabinet. To je taká ako keby tá energetika silového charakteru, ktorá vlastne zabezpečuje taký ten príkon, ktorý je tlačený do toho výdajného stojanu.“

Práve vďaka vysokému nabíjaciemu výkonu je nová ultrarýchla nabíjacia stanica pripravená aj na budúcnosť.

„Tie menšie typy áut, ktoré prichádzajú na trh, sú dneska schopné nabíjať výkonom okolo 100 kW až 120 kW, čo je pekná rýchlosť práve. A to znamená že už tieto ultra fasty s výkonom 350 nebudú len čistým luxusom, ktorý bude postávať a nebude využitý. V priebehu času určite sa dostaneme aj na tie výkony cez 200 a 300 kW.“

Nabíjacie miesto ZSE Drive v bratislavskom nákupnom centre je hybridné a tak sú dva ultrarýchle nabíjacie stojany doplnené aj o štyri nástenné nabíjačky, takzvané wall boxy, pre stredne rýchle nabíjanie.

„Napríklad pokiaľ má záujem ísť do kina na dve tri hodiny, tak presne ten wall box spĺňa tie účely proste toho pomalšieho nabíjania, ale zaručí dostatočné nabitie kapacity batérie,“ dopĺňa pán Radoslav Markuš, Západoslovenská energetika.

Nový ultrarýchly nabíjací hub si pritom pochvaľuje aj známy moderátor, ktorý sa zároveň venuje aj testovaniu elektromobilu.

„Pripadá mi to logické, že sa to stavia tu a je tu kde zaparkovať. Často krát človek má problém zaparkovať svoje auto lebo je to preplnené, ale keďže tých elektrických áut ešte stále nie je toľko, koľko ich bude o 5, 10 rokov, tak stále je kde zastať. A teraz my sa bavíme nie o tom, že tu musíš auto nechať pol dňa, my sa bavíme o tom, že takéto auto sa nabije za pol hodinu, menšie auto sa nabije za 15 minút, hovoríme o rýchlo nabíjaní,“ hovorí pán Matej „Sajfa“ Cifra, moderátor a youtuber.

Nabíjacia stanica využíva vlastný softvér pre presné zistenie stavu batérie v elektromobile a vypočítanie energie potrebnej pre jej nabíjanie. Softvér v nabíjačke navyše online komunikuje aj s mobilnou aplikáciou ZSE Drive, cez ktorú si môže používateľ spustiť nabíjanie a sledovať jeho priebeh, ako aj iné parametre.

„Uvidí presný objem kilowattových hodín a rýchlosť nabíjania, ktorú v tom danom čase to auto prijíma. A tým pádom mu aplikácia vypočíta aj čas potrebný na to, kedy to auto dosiahne 80 alebo 100 percent nabíjacieho objemu a kedy zase je pripravené na ďalšiu cestu,“ vysvetľuje pán Radoslav Markuš, Západoslovenská energetika.

Okrem toho, že pre svoje HUBy využíva ZSE doslova zelenú energiu, vyrobenú alternatívnou cestou, plánuje v nich v budúcnosti rozšíriť svoje služby aj pridaním oddychových zón pre majiteľa elektromobilu.

„Budú zamerané práve na to, aby ten nemusel byť v otvorenom priestore. Aby si mohol úplne kľudne vybaviť nejaké pracovné veci alebo súkromné veci v teple tej danej zóny počas krátkej doby, cez ktorú sa mu to auto vlastne dobíja,“ dodáva pán Radoslav Markuš, Západoslovenská energetika.

Nový ultrarýchly nabíjací HUB s výkonom 350 kilowattov môže návštevníkom bratislavského nákupného centra výrazne skrátiť čas nabíjania elektromobilov a navyše má dostatočnú rezervu i pre budúce modely elektrických vozidiel. Aj vďaka rozrastajúcej sa sieti nabíjacích staníc ZSE Drive by sa tak mohlo využívanie elektrického pohonu na Slovensku ešte viac rozšíriť.