Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

LG vyvinulo svoj prvý domáci kultivátor listovej zeleniny

LG vyvinulo svoj prvý domáci kultivátor listovej zeleniny
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
27. 12. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť LG Electronics (LG) predstaví na veľtrhu CES 2020 inovatívny vstavný záhradkársky spotrebič. Ten využíva pokročilé technológie ovládanie svetla, teploty a vody. Spolu s balíčkami semien a aplikáciou na monitorovanie rastu tak môžu používatelia pestovať výživné a chutné plodiny priamo vo svojich domovoch.

Vstavaný domáca záhradka z dielne juhokórejského výrobcu LG je navrhnutá pre používanie balíčkov semien typu všetko v jednom. Balíčky obsahujú semená, rašelinový mach a hnojivo. Automatizovaná jednotka môže naraz prijať až 24 takýchto balíčkov osív, čo podľa spoločnosti LG umožní vypestovať dostatočné množstvo domácej zeleniny pre štvorčlennú rodinu.

LG Column Garden

Viacero modulov a LED osvetlenie v stavanom zariadení LG Column Garden umožní pokročilú reguláciu podmienok, pričom teplotu vo vnútri izolovanej skrinky je možné meniť podľa dennej doby. Okrem toho technológia necirkulujúceho prívodu vody, spojená so systémom závlahy na báze tampónu, poskytne precízny spôsob hydratácie semien, aby vyklíčili a zároveň zabraňuje rastu rias a nežiaducim zápachom.

LG Column Garden

Používatelia budú môcť spravovať a monitorovať svoju listovú zeleninu pomocou sprievodnej aplikácie pre smartfóny alebo tablety. Tá im poskytne spätnú väzbu o najlepšom spôsobe zabezpečenia zdravej úrody. Prvých 20 odrôd semien bude obsahovať rukolu, čakanku, bazalku a rôzne šaláty.

Spoločnosť LG zatiaľ neoznámila informácie o cene a dostupnosti svojho záhradného spotrebiča Column Garden. No pravdepodobne odhalí viac na medzinárodnej výstave CES 2020, ktorá sa uskutoční v Las Vegas od 7. do 10. januára.

LG Column Garden